Klikni za mobilnu verziju

Beauty paket - Koža se njeguje.. IZNUTRA

Beauty paket: Beauty Formula + Cocoa Bean Extract + Pure Inulin

Kombinacija kolagena i kakovih polifenola posebno doprinosi jačanju kolagena kože i smanjenju izraženosti bora (učinak glačanja). A posebno jak učinak postiže se zahvaljujući goji bobicama! Ako tome još pridodamo inulin, fruktan koji posebno dobro štiti kožu od gubitka vlage, možemo vratiti sat unatrag - koža će vratiti dio svoje mladenačke svježine, gipkosti i zategnutosti. Uzimanjem super hrane njegujemo i štitimo svoju kožu iznutra!

Beauty Formula - Koža se njeguje.. Iznutra

Kupovinom ovog paketa koji sadrži proizvode Beauty Formula i Pure Inulin i Cocoa Bean Extract+ ostvarujete dodatni popust u iznosu od 100,00 kn. Akcija traje od 5. listopada do 30. studenog 2015.

Beauty Formula sadrži kolagen protiv posljedica starenja kože

Poznato je da starenje ostavlja svoj potpis na našem licu, rukama, vratu, mladenačku zategnutost zamjenjuju bore i vrećice, koža postaje suha i prošarana linijama. To se događa jer se smanjuje količina i kvaliteta kolagena u koži i vezivnom tkivu, što se očituje kroz opuštanje kože i mišića te kroz opću slabost vezivnog tkiva (potporno tkivo između stanica, tkiva i organa). Uz hidrolizirani kolagen, koji će tijelo iskoristiti za izravnu potporu vezivnom tkivu, vitamin C omogućava i potporu proizvodnji i izgradnji kolagena. Kao antioksidans ublažava oštećenja osjetljivih slojeva kože uslijed UVA i UVB zračenja, pojačava ulogu kože u obrani od infekcija. Beauty formula među ostalim sadrži i kolagen.

Cocoa bean ekstrakt sadrži polifenole kakaa za zdravu kožu i mladenački izgled

Polifenoli (epikatehin i katehin) su spojevi općenito poznati u promicanju zdravlja i imaju preventivni učinak protiv raznih kroničnih bolesti. Postoji rastući broj znanstvenih dokaza da je nevjerojatno bogatstvo sastojaka kakaa (polifenoli, CMP) i njihova jedinstvena antioksidativna snaga ključno za održavanje zdravlja kože. Budući da kakao sadrži smjesu bioaktivnih sastojaka, najvjerojatnije se radi o sinergijskom djelovanju istih. U istraživanjima koja se odnose na zdravlje kože, sastojci kakaa testirani su kod bolesti kao što su rak kože i psorijaza, kod prištića te u zacjeljivanju rana. Ova su istraživanja pokazala da kakao ima veliki potencijal, ne samo u prevenciji već i u liječenju bolesti kože.

Konkretno, antioksidansi pronađeni u kakau štite kožu iznutra neutralizacijom oksidativnog stresa – glavnog čimbenika pogoršanja strukture kože i njenog preranog starenja, te da svojim protuupalnim i antioksidativnim djelovanjem doprinose foto-zaštiti stanica kože.

Dr. Carl Keen, Kalifornijsko Sveučilište: "Koncentracija flavonoida u kakau naveliko premašuje količinu istih u većini voća i povrća. Ovi antioksidansi štite kožu od budućih oštećenja uzrokovanih starenjem, zagađenje, pušenjem itd."

Bore i pomlađivanje

Uzimanje kakaovog ekstrakta prirodna je unutarnja zaštita kože i potpora očuvanju kolagena.

Njegovom primjenom znatno se popravlja gipkost (elastičnost) kože i tonus i to putem djelovanja na neke sastavnice kože – glikozaminoglikane, kolagen I, III i IV. Poseban utjecaj na bore ima ako se kombinira s kolagenom (Beauty formula). Polifenoli kakaa poboljšavaju teksturu kože, pojačavaju njenu debljinu, gustoću i hidriranost. Epikatehin je ujedno prirodni antiseptik, ublažava upalne promjene kože.

UV zaštita

Polifenolni spojevi kakaa štite i smanjuju oštećenja kože izazvana djelovanjem sunca i UV zraka koje, poznato je, vode do preranog starenja kože i nastajanja bora. Jedna od dvostruko-slijepih kliničkih studija pokazala je taj učinak.

U skupini koja je dobivala kakao, dva sata nakon konzumacije cirkulacija u koži te zasićenost hemoglobina kisikom (saturacija) povećava se od 1,7 do 1,8 puta. Istodobno, uzimanje iscrpine kakaa tijekom 6 tjedana, smanjilo je crvenilo (eritema) izazvano UV zračenjem za 15%. Nakon sljedećih 12 tjedana pojava eritema smanjena je za dodatnih 25%. Dotok krvi u kutano i subkutano tkivo, gustoća kože, stupanj vlažnosti su se također povećali, dok se hrapavost znatno smanjila.

Ekcemi i dermatitis

Jedan od sastojaka kakaa je ulje (maslo) koje, kada se primjeni na kožu, tvori zapreku između kože i okoliša te pomaže održavanje njene prirodne vlage. Polifenoli kakaa, pokazuju istraživanja, sprječavaju lučenje imunoglobulina E (IgE) za kojega se zna da pojačava znakove dermatitisa i ekcema.

Zaštita od raka kože

Kakao bi mogao biti proglašen najboljim zaštitnikom kože prije, za vrijeme i nakon sunčanja i korištenja solarija. Naime, zahvaljujući sadržaju kakovih polifenola (CMP) koji koče rast zloćudnih stanica, uporaba iscrpine kakaa izravno štiti kožu od zloćudnih promjena.

Imunitet

Na imunološkoj razini polifenoli kakaa pomažu u regulaciji djelovanja nekih imunoloških stanica (T-stanice) što može imati učinak kod psorijaze, fibromijalgije te sindroma kroničnog umora.

Cocoa bean ekstrakt sadrži i goji bobice za prirodan lifting

Izvrsno su prirodno sredstvo protiv starenja kože i njezino instant učvršćivanje. Japanske bobice iznimno su hranjive i sadrže lepezu antioksidansa među kojima se ističe znatna sadržina vitamina E. Izolirani su aktivni glikopeptidi čiji učinak objedinjava učinak podizanja (face-lifting) i zatezanja kože. Ova frakcija glikopeptida tvori savršenu čvrstu mrežu za podizanje naborane i opuštene kože stvarajući odmah vidljiv učinak liftinga. Dugoročno, ove tvari putem nekoliko mehanizama, osiguravaju potpuni anti-aging učinak.

Pure Inulin sadrži fruktane koji pomažu vlaženje kože

Beta fruktani, u koje spada inulin, jačaju imunitet kože te pomažu obnovi vlage te njenom zadržavanju. Djelovanje inulina odražava se na zdravlje kože bilo da ga uzimamo kao hranu, bilo da ga stavljamo na kožu, a najbolje oboje. Poznato je iz istraživanja da inulin smanjuje upalne procese, te se stoga posebno preporučuje kod upalnih promjena na koži – dermatitis, psorijaza, seboreja, ekcemi, alergije. Inulin i fruktani općenito su idealne tvari koje našoj koži pomažu da zadrži idealnu razinu vlage (hidrataciju), slično svojstvima polisaharida aloje, usmjeravajući djelovanje glukozamina u staničnim odjeljcima koji nadziru zadržavanje vlage u koži.

Mala kućna kozmetika po preporuci Renate Armande
Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF