Klikni za mobilnu verziju

Beta Carotene

Beta Karoten za oči i vid, bolje tamnjenje, zaštitu i regeneraciju kože

Beta karoten, Karotenoid (provitamin A) najbolje štiti cjelokupni organizam od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, pomaže regeneraciju kože i sluznice (afte, opekline). Posebno se preporučuje uzimati kao pripremu za ljetne mjesece u kojima je tijelo više izloženo štetnim UV zračenjima.

Cijena:
75,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 kapsula

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Beta karoten - Carotene
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Beta karoten je biljni pigment koji spada u grupu karotenoida. Naš organizam iz njega proizvodi vitamin A. Iako u prirodi postoje stotine karotenoida samo se njih 50-tak može pretvoriti u vitamin A. Najuspješnija pretvorba je upravo iz beta karotena.

Igra važnu ulogu u antioksidativnoj zaštiti organizma. Karotenoidi cirkuliraju krvlju u LDL i HDL lipoproteinima te ukoliko uzimamo dovoljno karotenoida, osiguravaju efikasnu zaštitu ovih transportnih molekula od oksidacije.
Kolesterol može dovesti do začepljenja krvnih žila tek kada je oksidiran, a mnoga istraživanja dokazuju zaštitnu ulogu beta karotena u tom procesu.

Beta karoten preporučuje se i osobama s anginom pectoris koje su prema istraživanjima, imale manji osjećaj boli u prsima. Zbog toga su karotenoidi, poglavito beta karoten čuvari zdravlja naših krvnih žila i srca.

Značajna je i uloga beta karotena u očuvanju funkcionalne sposobnosti imuniteta. Naročito je značajan u borbi protiv akutnih i kroničnih infekcija.
Nedostatak beta karotena zabilježen je naročito kod osoba s dugotrajnim infekcijama, a kod djece koja boluju od AIDS-a taj je nedostatak čak 13 puta veći nego kod zdrave populacije.

Jedno od zaštitnih svojstava beta karotena je i smanjenje opasnosti od razvoja cervikalne displazije (patološka promjena stanica grlića maternice) te općenito zaštita od razvoja malignih tumora.

Poznata je uloga beta karotena u zaštiti kože od potencijalno štetnog utjecaja UV zračenja na razvoj karcinoma kože. Preporučuje se suplementacija beta karotenom uz druge karotenoide, poput luteina ili likopena u kapsulama ili tabletama, zbog sinergističkog učinka na zdravlje organizma.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Beta karoten: 5,4 mg 113%
(Provitamina A) 9000 I.J.
Doziranje/Upotreba:
1 do 3 kapsule dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 gel kapsula
Cijena: 75,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 100 kapsula po 230 mg = 23,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF