Klikni za mobilnu verziju

Cholestone

Laneno ulje protiv masnoća, kolesterola i triglicerida

Ova formula sadrži prirodni izvor Omega 3 i 6 masnih kiselina iz lanenog ulja, jabučni pektin, krom, češnjak, lecitin te vitamine C i E.
Ovi visoko aktivni biljni nutrijenti lanenog ulja nužni su kod prevencija nastajanja aterosklerotskih nakupina na krvnim žilama, za regulaciju vrijednosti kolesterola, masnoća, triglicerida i šećera te za ukupno zdravlje krvožilnog sustava.

Cijena:
24,50 € (1€=7.53)
184,60 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 90 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Cholestone
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Tijekom dugog vremenskog razdoblja prehrana naših predaka temeljila se na ribama, sjemenkama i različitom sezonskom bilju i slobodno možemo reći da je tada počelo razdoblje čovjeka kao inteligentnog bića.

Danas je čovječanstvo suočeno s paradoksalnom situacijom - hrana postaje izvor bolesti umjesto zdravlja, a razlozi za toliku učestalost obolijevanja i porast broja kardiovaskularnih oboljenja su slabe prehrambene navike, pomanjkanje preventive i nedovoljan razvoj zdravstvene svijesti.

Taloženjem kolesterola neprimjetno dolazi do začepljenja krvnih žila, povišenog krvnog tlaka i povećane opasnosti od infarkta.

Ateroskleroza - začepljenje krvnih žila

Ateroskleroza počinje već u djetinjstvu, a ozbiljniji se problemi javljaju tek kada suženje krvnih žila prijeđe 70%!

Za začepljenje žila i pojavu nepravilnosti u krvotoku prije svega je odgovoran LDL-kolesterol (lipoproteini male gustoće), koji zajedno s HDL-kolesterolom (lipoproteini velike gustoće) čini ukupni kolesterol.

Kod "zabrinjavajuće" krvne slike LDL je povišen iznad granične vrijednosti od 5,5 mmol, a HDL je niži od 0,9 mmol.

Problem dodatno otežavaju slobodni radikali i oksidansi koji lako mogu oštetiti višestruko nezasićene masne kiseline LDL-kolesterola, što potpomaže proces začepljenja krvnih žila.

Zbog toga u prevenciji kardiovaskularnih bolesti treba spriječiti negativno djelovanje slobodnih radikala. Pored pravilne prehrane to možemo postići uzimanjem dodataka koji su razvijeni da bi pružili zaštitu od štetnih posljedica viška masnoća u krvi tj. od opasnih peroksidiranih oblika masnoća.

Laneno ulje

Cholestone je dobro izbalansirana formula koja osim Omega-3 masnih kiselina iz lanenog ulja sadrži i vitamine C i E, kao i važne antioksidanse, jabučni pektin, češnjak, lecitin i mineral krom.

Cholestone iskazuje višestruko djelovanje zbog svog raznovrsnog sastava, što ga čini nezamjenjivim proizvodom u svakodnevnoj suplementaciji.

Ulje lanenog sjemena najbogatiji je prirodni izvor višestruko nezasićenih esencijalnih masnih kiselina omega-3 i linolne koja se u tijelu pretvara u omega-6 masnu kiselinu.

One su od životne važnosti za mozak, krvožilni i živčani sustav te imunitet. Vrlo su osjetljive i lako se unište zagrijavanjem ili izlaganjem kisiku (priprema hrane).

Zaštitu od oksidacije masnih kiselina i kolesterola pružaju antioksidansi - vitamini C i E, koji zajedno s ekstraktom češnjaka pomažu pretvorbu kolesterola u žučnu kiselinu i njegovo izlučivanje iz organizma.

Aktivne tvari češnjaka smanjuju nivo LDL-kolesterola u krvi, istovremeno podižući nivo zaštitnog HDL-kolesterola, čime smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Krom i lecitin pomažu sagorijevanje i raspršivanje velikih molekula masti u sitnije i lakše dostupne djelovanju enzima koji ih razgrađuju.

Jabučni pektin je topljiva vlaknasta tvar iz jabuke koja utječe na razmjenu masnih tvari. Izvrstan je upijač masti, pospješuje rad debelog crijeva i čuva njegovu floru. Unošenjem što više u vodi topljivih vlaknastih tvari, smanjuje se nivo kolesterola.

Osim toga, pektin u dodiru s vodom bubri pa se njegovim uzimanjem prije obroka smanjuje apetit. Također sprečava i apsorpciju šećera, čime smanjuje njegovu razinu u krvi (hiperglikemija).

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Ulje sjemenki lana (linum usitatissimum) 200 mg
Jabučni pektin(pektin ploda Malus silvestris) 200 mg
Češnjak (allium sativum) 100 mg
Vitamin C 60 mg 75%
Vitamin E 10 mg 83%
Krom 50 mcg 125%
Lecitin 100 mg
Doziranje/Upotreba:
3x po 1 tableta dnevno uz obrok ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 90 tableta
Cijena: 184,60 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Ne preporučuje se uzimati kod abdominalne boli, ileusa, otežanog gutanja, o hormonima ovisnih tumora, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom.

Neto količina: 90 tableta po 1100 mg = 99,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF