Klikni za mobilnu verziju

Cocoa Bean Extract

Kakao u kapsulama, snažan antioksidans za mršavljenje i protiv depresije

Svaka kapsula Cocoa Bean Ekstrakta sadrži čitavo bogatstvo antioskidansa, polifenola i minerala iz zrna kakovca.
Kakao sadrži tvari koje povećavaju razinu serotonina u mozgu, a s više serotonina smo zadovoljniji, smireniji, bolje raspoloženi i manje gladni. Kakaova iscrpina smanjuje nadraženost i smiruje nemir, dok istodobno povećava razinu energije, pa se preporuča svim osobama koje su potištene, razdražljive i depresivne. Izvrstan u poticanju mršavljenja!

Cijena:
258,43 Kn (1€=7.53)
34,30 €

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 kapsula

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Cocoa Bean kakaovac
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Kakovac (Theobroma cacao), osim za proizvodnju svima drage čokolade, izvor je visokovrijednih antioksidansa i polifenola, za koje suvremena znanost tvrdi da su najbolji antioksidansi.

Čak 12-18% suhe tvari ekstrakta zrna kakaa čine upravo polifenoli, a glavni predstavnici su epikatehin i katehin.

Zašto uzimati pripravke kakaa (a ne čokoladu)?

Tehnološki procesi pečenja, mljevenja i alkalizacije koji se koriste u procesu pripreme sirovine za proizvodnju čokolade, uništavaju čak 90% flavonola i polifenola.

Zahvaljujući svom gorkom okusu epikatehin se često uklanja iz uobičajenih kakao pripravaka za prehrambenu industriju.

Samo proizvodi od cijelog zrna kakaa sadrže količine epikatehina nužne da bi se polučio zdravstveni učinak.

Polifenolne tvari, posebno epikatehin značajno povećava količinu dušikovog oksida (NO) u krvi što dovodi do opuštanja i širenja krvnih žila te bolji protok krvi.

Ovaj učinak odražava se na bolju cirkulaciju, veći dotok krvi u mišiće, bolje iskorištenje glukoze, a odražava se i na poboljšanje seksualnih funkcija kod muškaraca te smanjenje krvnog tlaka.

Kakao je dobar i za srce jer sadrži magnezij! Ovo je još jedan sastojak koji potiče dobro zdravlje srca.

Magnezij povećava snagu srca i pomaže da ono učinkovito pumpa krv, smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, a to pak smanjuje rizik od moždanog udara i srčanog udara.

Polifenoli kakaa pomažu i procese mršavljenja, jer smanjuju razgradnju ugljikohidrata i masnoća pa se otežava njihovo upijanje u krvotok, a povećava njihovo uklanjanje stolicom.

Zabilježeno je također da mogu utjecati na hormon sitosti, što dovodi do potrebe za manjim unosom hrane, a također smanjuje oslobađanje upalnih tvari koje u velikoj količini proizvodi trbušna masnoća.

621 antioksidans u zrncima kakaa!

Istraživanja otkrivaju da je kakao možda najbolji izvor antioksidansa do sada! Sadrži do deset posto antioksidansa u odnosu na svoju težinu, što je tri puta više antioksidansa od zelenog čaja i dvostruko više u odnosu na crveno vino.

I dok se za borovnice često kaže da su veliki izvor antioksidansa, pa tako obična borovnica sadrži 32 različita antioksidansa, a divlja borovnica 61, kakao ih sadrži čak 621!

Među tih 621 antioksidativnih tvari nalazi se i tvar poznata kao epikatehin čije su dobrobiti tolike da profesori s Harvarda smatraju kako bi ga trebalo uvrstiti u vitamine. I naravno, svi ga oni koriste.

Dosadašnja istraživanja pokazuju da sprječava pojavu šećerne bolesti, bolesti srca, zloćudnih bolesti...

Kako tvari kakaa utječu na smanjenje tjelesne težine?

Istraživanja pokazuju kako je kakao jednako učinkovit kao i neki farmaceutski lijekovi za mršavljenje, poput orlistata.

Kakao koči rad enzima ključnih za razgradnju ugljikohidrata i masnoća pa se smanjuje njihovo upijanje u krvotok, a povećava njihovo uklanjanje stolicom. To se odražava na mršavljenje, ali zabilježen je i povoljan učinak kod dijabetes melitusa i drugih metaboličkih bolesti.

Kakao sadrži tvari koje povećavaju razinu serotonina u mozgu. Serotonin je neurotransmiter, tvar koja prenosi živčane podražaje (informacije) između neurona, a posebno regulira dio mozga gdje se nalaze dijelovi koji reguliraju funkcije sna i raspoloženja.

Poznato je među ostalim da serotonin učinkovito smanjuje glad te ćemo s više serotonina biti zadovoljniji, manje gladni, a raspoloženje će se popraviti do mjere da nam za smirenje našeg neraspoloženja i nervoze neće trebati slatkiši ili masna hrana.

Dijabetes, metabolički sindrom, tlak, povišen LDL-kolesterol

Kakao i njegove aktivne tvari imaju učinak i na druge metaboličke bolesti kao što je dijabetes, a preporučuje se i kod bolesti krvožilnog sustava, jer doprinosi normalizaciji biokemijskih parametara krvi – šećera, triglicerida i kolesterola.

Srce i krvne žile

Kakao sadrži magnezij! Ovo je još jedan sastojak koji potiče dobro zdravlje srca. Magnezij povećava snagu srca i pomaže da ono učinkovito pumpa krv, smanjuje rizik od krvnih ugrušaka, a to pak, smanjuje rizik od moždanog udara i srčanog udara.

Goji bobice

Plod gojija stoljećima se koristi u kineskoj medicini za jačanje krvi, toniziranje bubrega i jetre, vraćanje snage/energije plućima, kod vrtoglavice, šećerne bolesti, smanjene oštrine vida, kronični kašalj, za dugovječnost.

Fitokemijska raznolikost goji bobica (L. barbarum) je zadivljujuća – polisaharidi, cijeli spektar karotenoida, flavonoidi, alkaloidi, peptidi, steroli, organske kiseline, esencijalna ulja, glikolipidi, polifenoli.

Tako bobice sadrže sve esencijalne aminokiseline, čak 21 mineral (željezo, cink, selen, kalcij, kalij, krom, germanij), vitamine B kompleksa, vitamin C. Goji bobice su jedno od rijetkog voća koje sadrži vitamin E!

Plodovi također sadrže cijeli spektar karotenoida (beta-karoten, zeaksantin, lutein, likopen, kriptoksantin, ksantofil), što je rijetkost u biljnom svijetu.

Što više, goji je bolji izvor beta karotena od mrkve, bogatiji izvor beta karotena od svih poznatih namirnica.

Zbog sadržaja beta karotena i zeaksantina goji bobice se posebno preporučuju osobama sa slabijim vidom.

Betain koji se u jetri pretvara u kolin, posljednjih nekoliko godina se koristi u pripravcima za povećanje mišićne mase. Kod laboratorijskih životinja primjena betaina dovodi do poboljšanja funkcije jetara i bolje zaštite od utjecaja škodljivih tvari, pa se predlaže njegova uporaba kod različitih kroničnih bolesti jetre kao što je bolest masne jetre.

Druga farmakološka istraživanja su pokazala da djeluje blago umirujuće, te širi krvne žile (sedativ i vazodilatator).

Beta-sitosterol je tvar koja se koristi za snižavanje kolesterola, liječenje spolne nemoći te kod povećane prostate.

Goji bobice sadrže i mnoštvo fenolnih spojeva koji imaju antioksidacijska svojstva. Također pomažu u snižavanju razine šećera u krvi, a u drevnoj Kini su se koristile za smanjenje pretilosti, što potvrđuju i današnja istraživanja.

Sadrže tvari koje pomažu kontrolirati razinu šećera u krvi i apetit. Plodovi su dobar izvor kroma, minerala koji pomaže u kontroli šećera u krvi.

Krom može pomoći očuvanju mišićne mase tijekom mršavljenja, čime se povećava površina za sagorijevanje kalorija, potiče učinkovitiji metabolizam, što organizam čini manje podložnim debljanju.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Ekstrakt kakaa (iz ploda kakaovca, Theobroma cacao 20:1, std. 10% polifenola) 450 mg
Ekstrakt Goji bobica (Lycium barbarum 15:1, std. 20% polisaharida) 50 mg
Sastojci: kakao, želatina,
emulgator: mikrokristalinična celuloza, goji bobice, tvari za sprečavanje zgrudnjavanja: silicijev dioksid i magnezijev stearat
Doziranje/Upotreba:
2x1 kapsulu dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 kapsula
Cijena: 34,30 €
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 100 kapsula po 750 mg = 75,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF