Klikni za mobilnu verziju

D-Drops

Vitamin D za jači imunitet, smanjuje rizik od autoimunih bolesti i upala

D-drops za djecu i odrasle sadrži vitamin D3 kolekalciferol, najaktivniji oblik vitamina D u kapima koji puno bolje podiže razinu vitamina D u krvi od oblika D2, (ergokalciferola). Najbolji prirodni izvor vitamina D3 je ulje jetra bakalara koje je prisutno u ovoj formuli.
Vitamin D kapi se jednostavno i lako doziraju, ugodnog su okusa zahvaljujući prirodnim citrusnim sastojcima. Istovremeno nemaju prejaku aromu pa se mogu miješati s hranom i pićima. U proizvodnji ove tekuće formule nisu korištene umjetne arome i bojila te nisu dodani šećeri ni sladila.

Cijena:
168,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 30 ml.

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Vitamin D drops
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Uglavnom se misli da vitamina D imamo dovoljno jer ima dosta sunca. No, skoro 50% europske populacije ima nedostatnu zalihu tog vitamina čak i u sunčanim mjesecima. Taj postotak može tijekom zime narasti i do 70%-80%.
U istraživanju provedenom u ljeto 2011. sudjelovali su donori krvi između 20 i 60 godina i aktivne starije osobe koje se redovito bave sportom. Rezultati su pokazali da 63% osoba iznad 43. godine starosti ima manjak i nedostatak vitamina D, dok taj postotak kod mladih osoba iznosi 41%. Ovi rezultati su zapanjujući jer je istraživanje rađeno ljeti, s osobama koje su zdrave i/ili se bave sportom na otvorenom.
Prema tome možemo lako zamisliti kakvi bi bili rezultati kod manje aktivnih osoba ili osoba sa zdravstvenim problemima. Stoga je suplementacija vitaminom D neophodna čak i u proljeće i ljeti.

Možemo li dovoljno sami sintetizirati vitamin D?

Danas nam je poznato da je bez obzira što naše tijelo može samo sintetizirati vitamin D uz pomoć UVB zraka, nedostatak D vitamina postao široko raširen problem.
Zahvaljujući klimi i našem načinu života, mi koji živimo na sjevernoj polutci jednostavno nismo dovoljno izloženi sunčevom svjetlu da bi se sintetizirala dovoljna količina D vitamina. Zimi sunca nema puno, ljeti ga moramo izbjegavati, a i ljudi danas puno manje vremena provode na otvorenom nego prije 100-njak godina. Na primjer, kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 8 i višim mogu smanjiti stvaranje vitamina D za više od 90%.

Stvaranje D vitamina sprečava često i dugotrajno uzimanje različitih lijekova (antiupalni lijekovi na bazi steroida kao i oni za smanjenje kolesterola). S godinama se sposobnost stvaranja tog vitamina dodatno smanjuje, dok istovremeno prehranom osiguravamo jedva mali dio dnevnih potreba.

Značaj vitamina sunca

Sudjeluje ne samo u izgradnji i održavanju zdravih kostiju i zuba, već također doprinosi smanjenju rizika od razvoja nekoliko vrsta tumora (debelog crijeva, dojki), djeluje zaštitno kod obje vrste dijabetesa, i može povoljno djelovati na žensko hormonalno zdravlje i plodnost. Od izuzetnog je značaja u trudnoći i dojenju, a može biti od pomoći u zaštiti od kasnijeg razvoja neuroloških i psihičkih bolesti (kao npr. shizofrenija, multipla skleroza, demencija, Parkinsonova bolest, autizam, Alzheimerova bolest, depresija, poslijeporođajna depresija)

Suprotno dosadašnjem mišljenju predoziranje vitaminom D je vrlo teško, jer ono nastupa samo kod kontinuiranog (mjesecima) uzimanja vrlo visokih doza (10000 I.J.). Iako se potrebe za vitaminom D mijenjaju ovisno o dobi i zdravstvenom stanju, njegov nedostatak povećava rizik od bolesti u svakom slučaju.

U slučaju nedostatka, povećava se rizik od srčanog udara za 2,5 puta, a raste i krvni tlak.

Pretile osobe imaju veće potrebe za vitaminom D od prosjeka, a odgovarajući unos tog vitamina bi kod njih imao pozitivan učinak na inzulinsku rezistenciju.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne kapi (dnevna doza): (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Vitamin D3 (kolekalciferol) 400 I.J. 200%
Masne kiseline srednjeg lanca 31,6 mg
Doziranje/Upotreba:
1-2 kapi dnevno pomiješati s tekućinom. Dobro protresti prije uporabe.

Pakiranje: 30 ml.
Cijena: 168,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Trudnice, dojilje i osobe koje uzimaju lijekove trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja.

Neto količina: 30 ml.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF