Klikni za mobilnu verziju

Panax Ginseng

Povoljno djeluje kod slabokrvnosti, otklanja nesanicu, umor i cirkulacijske smetnje

Jedno od njegovih značajnih djelovanja je pojačavanje moždane aktivnosti te mentalne i fizičke snage uz odgađanje psihofizičkog umora.
Ginseng povoljno djeluje kod slabokrvnosti, upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji, za smanjenje napetosti, anksioznosti i strahova te otklanja nesanicu, umor i cirkulacijske smetnje.

Cijena:
105,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Ginseng
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Ginseng je drevna biljka koja se u ljudskoj prehrani i liječenju primjenjuje više od 5000 godina. Zbog njegovih brojnih ljekovitih svojstava, Kinezi ga smatraju čudotvornim iscjeliteljskim lijekom. Nije slučajno da se ginseng u Kini naziva još i korijen života, jer su stari Kinezi uočili da usporava procese starenja i omogućuje očuvanje životne snage i mentalne svježine.

Porijeklo Ginsenga

Razne vrste ginsenga potječu iz Koreje, Kine, Amerike i Sibira, a sve su porijeklom iz porodice Araliacea. Što je korijen ginsenga stariji, to je kvalitetniji, jer sadrži više djelotvornih tvari.
Najpopularnije su tri vrsta ginsenga - azijski ginseng ili takozvani đavolski grm (lat. Panax Ginseng), američki (Panax quinquefolius) i sibirski ginseng (Panax senticocus - eleutero).

Namjena

Panax Ginseng (korejski žen šen) je poznati energetik u obliku tableta ili kapsula koji potičući intenzivnije iskorištavanje masnih kiselina iz rezervnih masti u procesu stvaranja energije za rad mišića štedi razinu šećera u krvi tijekom treninga i takmičenja.
Rezultati istraživanja pokazali su da bio ginseng povećava koncentraciju kisika u tkivima, čime se kontrolira stvaranje mliječne kiseline i značajno smanjuje proces anaerobne glikolize. Time se štede mišići, mišićni umor nastupa znatno kasnije i manje je izražen, a oporavak je puno brži.
Izuzetno je koristan starijim ljudima i plućnim bolesnicima. Prema zapisima kineske medicine, ginseng djelotvorno pomaže kod problema impotencije i poremećaja krvnog tlaka.

Potrebno je upozoriti na jednu karakteristiku ginsenga: niske doze povisuju, dok visoke doze snižavaju krvni tlak. Povoljno djeluje kod slabokrvnosti, upalnih bolesti zglobova, probavnih smetnji te otklanja nesanicu, umor i cirkulacijske smetnje. Utjecajem na žlijezde s unutrašnjim izlučivanjem (endokrine žlijezde), pomaže u potpunom iskorištavanju vitamina i mineralnih tvari u organizmu.

Vrste Ginsenga

Azijski Ginseng (Panax Ginseng) višegodišnji je grm, visok oko 70 cm. Iz njegovih stabljika rastu listovi u pršljenovima. Plod su svijetlo crvene bobice, s po dvije sjemenke, po širini spljoštene. Najčešće se koristi sušeni korijen biljke, iako se ponekad mogu naći i sušeni listovi koji su manje cijenjeni od korijena.

Ginseng se često dijeli na crveni i bijeli, ali je važno znati da se radi o istoj azijskoj biljci obrađenoj na različite načine.

Bijeli Ginseng se dobiva guljenjem te sušenjem svježe biljke koja raste četiri do šest godina. Zbog toga što se suši na zraku i suncu može imati manje terapijskih sastojaka.

Da bi se dobio Crveni Ginseng, biljka se bere tek nakon šest godina starosti te se bez prethodnog guljenja obrađuje na pari na 100°C, zbog čega i dobija sjajnu crvenkasto-smeđu boju. Tek nakon toga Ginseng se suši.

Crveni Ginseng se daleko češće upotrebljava kao sredstvo za liječenje u biljnoj medicini, a sve su češća istraživanja farmakološkog djelovanja specifičnih ginsenosida, koji su osnovni sastojci ovako obrađene biljke. Osim navedenih, Azijski Ginseng se može naći i u sirovom obliku "svježi Ginseng", te u obliku koji se zove "sunčani Ginseng", a koji se dobiva procesom zagrijavanja na pari bijelog ginsenga na temperaturi od 120°C, s ciljem povećavanja nivoa ginsenosida.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Korejski ginseng 500 mg
Doziranje/Upotreba:
1 do 2 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 tableta
Cijena: 105,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama sa šećernom bolesti i oštećenjem kardiovaskularnog sustava, trudnicama i dojiljama.

Neto količina: 100 tableta po 860 mg = 86,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF