Klikni za mobilnu verziju

Green Care

Protiv želučanih tegoba, gastritisa i bolova u želucu

Lucerna s magnezijem za želučane tegobe i bolove u trbuhu, pomaže kod akutnih i kroničnih smetnji probavnih organa, a posebno je poznata po pozitivnim učincima kod problema gastritisa, čireva i povišene želučane kiseline.

Cijena:
19,38 € (1€=7.53)
146,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 240 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Green care protiv želučanih tegoba
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Narodna medicina od davnina primjenjuje lucernu (Medicago sativa) zbog njezinih ljekovitih svojstava iako je ona u našoj sredini uglavnom poznata samo kao izvor stočne hrane.

Dijelovi lucerne (djeteline) koji rastu iznad zemlje bogati su beta-karotenom, vitaminima B, C, E i K, kao i mineralnim tvarima: kalijem, kalcijem, fosforom i željezom.

Zbog visokog sadržaja klorofila, lucerna ima i određena detoksifikacijska svojstva.

Može se primijeniti kod akutnih i kroničnih smetnji probavnih organa, a posebno povoljno djeluje kod problema sa čirom, jer sadrži vitamin U.

Taj se vitamin danas često koristi u liječenju peptičkog čira, koji se javlja na sluznici jednjaka, želuca i crijeva zbog smanjenja otpornosti sluznice na nagrizajuće djelovanje želučanog soka.

Alkalno djelovanje lucerne ima povoljan učinak, jer neutralizira povišenu razinu želučane kiseline, a sadrži i tvari djelotvorne protiv gljivica.

Pored toga, lucerna je izvrstan laksativ, prirodni diuretik i djeluje kod povišene tjelesne temperature. Pripisuje joj se i antistrumogeno djelovanje.

Ekstrakt lucerne izrazito povoljno djeluje na starije osobe zato što jača imunitet i usporava kataboličke procese koji su glavno obilježje procesa starenja. Pojačava fizičku energiju i životnu snagu te osigurava zdrav san.

Pored toga povoljno djeluje i na bolove u zglobovima i reumatske bolove, a kod dojilja pospješuje lučenje mlijeka.

Vitamin K koji se nalazi u lucerni nužan je u sintezi nekih čimbenika koagulacije (faktor protrombinskog kompleksa, vitamin K zavisnih faktora). Stoga lucerna preventivno djeluje kod raznih krvarenja, posebice kod obilnih menstrualnih krvarenja i čestih krvarenja iz nosa.

PAŽNJA!
Obzirom da sadrži visoke doze liposolubilnih vitamina koji se nakupljaju u organizmu, lucerna se može uzimati najduže 2-3 mjeseca, nakon čega treba napraviti pauzu. Osobe koje primaju antikoagulantne lijekove iz grupe dikumarinskih preparata obavezno se moraju savjetovati s liječnikom prije uzimanja preparata lucerne.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
List lucerne 500 mg
Magnezij karbonat 25 mg 27%
Doziranje/Upotreba:
2 do 4 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 240 tableta
Cijena: 146,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 240 tableta po 740 mg = 177,60 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF