Klikni za mobilnu verziju

Joint Protex Forte

Glukozamin za regeneraciju zglobova i obnavljanje hrskavice

Joint Protex Forte je kompleksan proizvod protiv bolova, za podmazivanje te regeneraciju zglobova i obnavljanje hrskavice koji sadrži čak 11 aktivnih sastojaka i 500 mg glukozamina.

Cijena:
307,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 90 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi Joint Protex Forte za obnavljanje hrskavice i zglobova
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Joint ProteX Forte je sastavljen od najboljih aktivnih tvari protiv bolova u zglobovima, podmazivanje i njihovu regeneraciju.
Povećana količina glukozamina i kondroitina koji djeluju u sinergiji, pridonosi izgradnji i očuvanju osnovnih gradivnih elemenata hrskavice, pa ima važnu ulogu u pokretljivosti zglobova i održanju njihove cjelovitosti kao i regeneracije.

Najčešći oblik oboljenja zglobova je osteoartroza, degenerativno oboljenje zglobova. Artroze zahvaćaju 63%, a upalne bolesti zglobova 16% oboljelih.
Osteoartritis karakterizira propadanje zglobne hrskavice. Iako može zahvatiti bilo koji zglob, najčešće su ipak pogođeni veliki zglobovi kao što su zglobovi kralježnice, kuk, koljeno (zbog najvećeg opterećenja tih zglobova).
Vrlo su česte i upalne bolesti zglobova (reumatske bolesti), a zajednička su dva simptoma: karakteristična bol i ograničenje pokreta u zahvaćenom zglobu.

Najkompleksniji preparat za zdravlje zglobova i hrskavice

Glukozamin potiče proces regeneracije (zglobne) hrskavice, a njegovo uzimanje na duže staze otklanja i bolove. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospijeva do stanica zglobne hrskavice i sinovijskih opni.

Kondroitin sulfat - Kao i glukozamin, tvar je koja pruža okvir za sintezu kolagena. Ove tvari vežu dovoljno vode da bi tvorili viskozni, elastični sloj. Tako podmazuju i štite hrskavicu, jačajući fleksibilnost, odskočnost i otpornost na kompresiju. Kondroitin blokadom određenih enzima sprječava trošenje zglobne hrskavice.

Hialuronska kiselina (HA) - Količinski najvažniji dio vezivnog tkiva. Osigurava podmazivanje hrskavice u zglobovima.

Metil-sulfonil-metan (MSM) - za čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva. MSM daje tijelu sumpor, a zdravlje hrskavice ovisno je o sumporu. Bez ovog spoja ugradnja aminokiselina u proteinske molekule vezivnog tkiva je poremećena. Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu i čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM.

Cetil-miristoleat (CM) - za regeneraciju i protiv trošenja hrskavice. Štiti tkivo hrskavice od trošenja uzrokovanog kretnjama i opterećenjem zglobova i učestvuje u procesu regeneracije.

Indijsko tamjanovo drvo - protiv upala. Ima jako antiupalno djelovanje, djeluje kao mukolitik (rastvara sluz), a ima i antiseptičko svojstvo.

Kurkuma - antioksidativno i antiupalno djelovanje. Kurkumin koji se dobija iz kurkume (Lat. Curcuma longa) preporučuje se u slučaju upalnih bolesti zglobova (reumatske groznice, reumatoidnog artritisa).

Suručica - biljni aspirin protiv bolova u zglobovima. Posebno se preporučuje kao diuretik za izlučivanje tekućine koja se nakuplja u zglobovima kao posljedica upale. Djeluje i kao analgetik, tj. ublažava bolove u zglobovima, ali štiti i želučanu sluznicu.

Cink - protiv upale vezivnog tkiva. Nedostatak cinka u prehrani čimbenik je koji povećava rizik nastanka upale vezivnog tkiva, reume, kao i pojave celulita.

Mangan - za bolju ravnotežu. Nedostatak mangana može dovesti do pojave bolova u koljenu, kronične malaksalosti i umora, te gubitka ravnoteže.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Glukozamin sulfat 500 mg
Kondroitin sulfat 250 mg
MSM (Metil-sulfonil-metan) 150 mg
Hialuronska kiselina (kompleks) 50 mg
Ekstrakt Tamjana (Boswellia serrata, std.25% bosvelinske kiseline) 50 mg
Suručica (Filipendula ulmaria) 40 mg
Ekstrakt korijena kurkume (std.25% kurkumina) 10 mg
Cink (glukonat) 5 mg 50%
Mangan (glukonat) 1 mg 50%
Doziranje/Upotreba:
1 do 3 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 90 tableta
Cijena: 307,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Osobe sa dijabetesom trebaju se prije korištenja proizvoda Joint Protex Forte posavjetovati sa liječnikom ili stručnom osobom, odnosno umjesto Joint Protex Forte (koji sadrži glukozamin-izvedenica iz glukoze) mogu koristiti proizvod Shark Aid. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Vremensko ograničenje primjene: najdulje 2 tjedna.

Neto količina: 90 tableta po 1710 mg = 153,90 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF