Klikni za mobilnu verziju

Joint Protex

Sadrži Glukozamin za regeneraciju zglobova i hrskavice

Joint Protex sadrži glukozamin za očuvanje te obnovu zglobova, hrskavice i vezivnog tkiva koja sadrži čak 11 aktivnih tvari kojih nema dovoljno ili ih uopće nema u svakodnevnoj prehrani.

Cijena:
300,63 Kn (1€=7.53)
39,90 €

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 90 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Joint Protex glukozamin tablete
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Lokomotorni sustav sastoji se od kostiju, mišića i zglobova koji zajedno s prijanjajućim tkivima (ligamenti, hrskavice, tetive, itd.) osiguravaju stabilnost i pokretljivost tijela.

Zglobovi se uglavnom sastoje od kostiju čiji su krajevi prekriveni hrskavicom, glatkim, otpornim, fleksibilnim zaštitnim tkivom.

Hrskavica je građena od kolagena, vode i tzv. proteoglikana, a njena zadaća je smanjenje trenja među kostima kod pokretanja zgloba.

Zglobove okružuje tzv. zglobna membrana čije stanice proizvode malu količinu tekućine, zglobne tekućine, čija je osnovna zadaća smanjenje trenja.

S vremenom se zglobna hrskavica stanjuje, mijenja se njen sastav (proteoglikani) i zglobovi postaju bolni i manje pokretljivi. Zglobne plohe teže klize jedna po drugoj, a ligamenti i tetive koje okružuju zglobove postaju krući.

Najčešći oblik oboljenja zglobova je osteoartroza, degenerativno oboljenje zglobova. Artroze zahvaćaju 63%, a upalne bolesti zglobova 16% oboljelih.

Osteoartritis karakterizira propadanje zglobne hrskavice. Iako može zahvatiti bilo koji zglob, najčešće su ipak pogođeni veliki zglobovi kao što su zglobovi kralježnice, kuk, koljeno (zbog najvećeg opterećenja tih zglobova).

Vrlo su česte i upalne bolesti zglobova (reumatske bolesti), a zajednička su dva simptoma: karakteristična bol i ograničenje pokreta u zahvaćenom zglobu.

Kod bolnih zglobova za podmazivanje i regeneraciju - Joint Protex

Glukozamin potiče proces regeneracije (zglobne) hrskavice, a njegovo uzimanje na duže staze otklanja i bolove. Zahvaljujući maloj molekularnoj veličini, ona lako dospijeva do stanica zglobne hrskavice i sinovijskih opni.

Kondroitin sulfat - blokada enzima koji razgrađuju hrskavicu. Kao i glukozamin, tvar je koja pruža okvir za sintezu kolagena. Ove tvari vežu dovoljno vode da bi tvorili viskozni, elastični sloj.

Tako podmazuju i štite hrskavicu, jačajući fleksibilnost, odskočnost i otpornost na kompresiju. Kondroitin blokadom određenih enzima sprječava trošenje zglobne hrskavice.

Hialuronska kiselina (HA) - za podmazivanje hrskavice. Količinski najvažniji dio vezivnog tkiva. Osigurava podmazivanje hrskavice u zglobovima.

Metil-sulfonil-metan (MSM) - za čvrstinu i stabilnost vezivnog tkiva. MSM daje tijelu sumpor, a zdravlje hrskavice ovisno je o sumporu. Bez ovog spoja ugradnja aminokiselina u proteinske molekule vezivnog tkiva je poremećena. Vezivno tkivo stvoreno na taj način ne bi imalo odgovarajuću strukturu i čvrstinu, tj. bilo bi nestabilno. Naše tijelo svakodnevno koristi i troši MSM.

Cetil-miristoleat (CM) - za regeneraciju i protiv trošenja hrskavice. Štiti tkivo hrskavice od trošenja uzrokovanog kretnjama i opterećenjem zglobova, i učestvuje u procesu regeneracije.

Indijsko tamjanovo drvo - protiv upala. Ima jako antiupalno djelovanje, djeluje kao mukolitik (rastvara sluz), a ima i antiseptičko svojstvo.

Kurkuma - antioksidativno i antiupalno djelovanje. Kurkumin koji se dobija iz kurkume (Lat. Curcuma longa) preporučuje se u slučaju upalnih bolesti zglobova (reumatske groznice, reumatoidnog artritisa).

Suručica - biljni aspirin. Posebno se preporučuje kao diuretik za izlučivanje tekućine koja se nakuplja u zglobovima kao posljedica upale. Djeluje i kao analgetik, tj. ublažava bolove u zglobovima, ali štiti i želučanu sluznicu.

Cink - protiv upale vezivnog tkiva. Nedostatak cinka u prehrani čimbenik je koji povećava rizik nastanka upale vezivnog tkiva, reume, kao i pojave celulita.

Mangan - za bolju ravnotežu. Mangan je potreban za aktivaciju enzima potrebnih za sintezu molekula GAG-a i proteoglikana. Nedostatak mangana može dovesti do pojave bolova u koljenu, kronične malaksalosti i umora te gubitka ravnoteže.

Kliknite za proizvod Joint Protex Forte - duplo jača doza glukozamina za još bolje rezultate.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Glukozamin HCL (iz školjki) 250 mg
Kondroitin sulfat 250 mg
MSM (Metil-sulfonil-metan) 150 mg
Glikozaminoglikan 150 mg
Hyaluronska kiselina (kompleks) 50 mg
Cetil miristoleat kompleks 50 mg
Ekstrakt Tamjana (Boswellia serrata, std.25% bosvelinske kiseline) 50 mg
Suručica (Filipendula ulmaria) 40 mg
Ekstrakt kurkume (std.95% kurkumina) 10 mg
Cink (glukonat) 5 mg 50%
Mangan (glukonat) 1 mg 50%
Doziranje/Upotreba:
1 do 3 tablete/kapsule dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 90 tableta
Cijena: 39,90 €
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Osobe sa dijabetesom trebaju se prije korištenja proizvoda Joint Protex posavjetovati sa liječnikom ili stručnom osobom, odnosno umjesto Joint Protex (koji sadrži glukozamin-izvedenica iz glukoze) mogu koristiti proizvod Shark Aid. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Vremensko ograničenje primjene: najdulje 2 tjedna.

Neto količina: 90 tableta po 1281 mg = 115,29 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF