Klikni za mobilnu verziju

Curcuma Pro

Kurkuma (kurkumin) za jačanje imuniteta te protiv upala

Kurkuma najbolje pomaže jačanje imunološkog sustava, održavanje i poboljšavanje zdravlja probavnog trakta, smanjenje upalnih procesa u tijelu - od krvožilnog sustava do zglobova, bolju kontrolu razine kolesterola, poboljšanje funkcije jetre, pomaže pri mršavljenju, kao zaštita od tumora...

Cijena:
175,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 60 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Kurkuma Pro
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Kurkuma i Dijabetes

Neravnoteža šećera i razine inzulina glavni je čimbenik upalnih stanja kod dijabetesa.
Povišeni šećer stvara opasne križne veze s bjelančevinama uzrokujući štetu na staničnoj membrani, vitalnim, za život važnim enzimima, pokreće upalne procese diljem tijela.

Kurkumin uravnotežuje krvni šećer i poboljšava funkciju i osjetljivost receptora inzulina čime se poboljšava njegovo vezanje za šećer i ulazak u stanice.
Kurkumin smanjuje aktivnost specifičnih jetrenih enzima koji otpuštaju šećer u krvotok te dovodi do stabilizacije šećera i smanjenja triglicerida.

Kurkumin kao antioksidans

Kurkuma je vrlo jak antioksidans i četvrta biljka po antioksidativnoj jakosti i količini antioksidansa na ORAC ljestvici (sposobnost apsorpcije kisikovih radikala). Dovoljne količine kurkuminoida sposobne su čak zaustaviti upalne tijekove i izvući organizam iz snažne upalne kaskade te resetirati protu-upalne procese na staničnoj razini. Zbog toga se preporučuje kod svih upala - upale krvnih žila, zglobova, organa..

Kurkumin i rak

Istraživanja pokazuju da kurkuminoidi djeluju na čak 10 čimbenika koji su uključeni u razvoj raka. To uključuje i najkritičnije – kroničnu upalu, oštećenje DNK, oštećenje i poremećaj puteva stanične signalizacije.

Stotine studija potvrđuju da kurkumin potiče apoptozu (stanična smrt) u zloćudnim stanicama.
Također smanjuju upalne prostaglandine koji potiču rast tumorskih stanica.
Kurkumin djeluje anti-angiogenski, smanjuje sposobnost stanica raka da stvaraju nove krvne žile kojim se opskrbljuju krvlju i gorivom. Ovo čini stanice raka daleko ranjivijim na farmakološke tretmane kao što su kemoterapija i ostale lijekove za kontrolu raka.

Kurkuma može smiriti žgaravicu i nadraženi želudac

Ekstrakt kurkume učinkovitiji u smirivanju žgaravice i osjećaja pečenja u želucu te ostalih želučanih tegoba, a danas znamo da taj učinak možemo zahvaliti izrazitom protuupalnom djelovanju aktivnih tvari kurkumina.

Apsorpcija

Sadržaj kurkumina u kurkumi je samo 3%, pa je potrebno pojesti jako puno praha kurkume da bi se u organizam unijela terapijska količina kurkumina.

Zato postoje iscrpine tj. ekstrakti – kao što sama riječ kaže, iz sirovine (kurkume) iscrpljuju se (izvlače ili ekstrahiraju) aktivni sastojci kako bi se postigla terapijski značajna količina u obliku nadopuna prehrani.
Na taj se način u samo jednoj kapsuli dobiva ona količina djelatnih tvari koju bismo, inače, dobili u 7200 mg praha kurkume.

Drugi problem je sposobnost tijela da upije/apsorbira kurkumin. Naime, korištenje praha kurkume, iako zdravo i preporučljivo, nikako ne može osigurati onu razinu iskoristivosti kurkuminoida s obzirom da se radi o velikim molekulama koje naša crijeva teško upijaju.

Zbog toga Calivitin Curcuma Pro sadrži i zaštićeni oblik kurkumina - MicroActive® formulu gdje je aktivna tvar prisutna u mikro-česticama osiguravajući još bolje upijanje i iskorištenje. Pored toga, za maksimalno upijanje kurkumina brine se posebna zaštićena formula BioPerine® - iscrpina papra.

Curcuma Pro je visoko kvalitetna i iskoristiva formula gdje aktivne tvari kurkume mogu postići maksimalan terapijski učinak za tijelo. Posebno se to odnosi na zaštitu srca i krvnih žila, zglobova, mozga i jetara, gdje, za razliku od steroidnih lijekova, iskazuje jaku protuupalnu aktivnost bez ikakvih štetnih nuspojava.

Uporaba

Istraživanja potvrđuju da je kurkumin sigurna i netoksična tvar koja se može rabiti u čitavom nizu poremećaja i bolesti: Alzheimerova bolest, diabetesmelitus, pankreatitis, cistična fibroza, upalne bolesti crijeva, artritis, multipla skleroza, oštećenja jetara uslijed konzumacije alkohola i droge, nefrotoksičnog sindroma bubrega, oštećenja miokarda uzrokovanog lijekovima, hiperlipidemija, ishemijska bolest srca, ateroskleroza...

Optimalne doze

Za optimalnu apsorpciju kurkumina nužno ga je uzimati s posebnim vrstama masnoće - najbolje uz maslinovo ulje ili kokosov maslac.
Iz do sada dostupne literature koja uključuje istraživanja na ljudima oboljelim od raka, djelotvorne doze su između 1 i 3 grama dnevno = 5-15 tableta Curcuma Pro.
Kod ostalih bolesti i tegoba doze su manje, 4-6 kapsula dnevno.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, std. 95% kurkuminoida)
200 mg
Ekstrakt korijena kurkume (Curcuma longa, 4:1) 200 mg
Mikroaktivni® kurkumin (Curcuma longa, 1:4, std. na 25% kurkuminoida) 25 mg
BioPerin®, ekstrakt ploda crnog papra (Piper nigrum, 50:1) 5 mg
Masne kiseline srednjeg lanca 1,5 mg
Doziranje/Upotreba:
1 tableta dnevno nakon obroka ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 60 tableta
Cijena: 175,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Kurkumin usporava zgrušavanje krvi – ne prepručuje se uz antikoagulantnu terapiju. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se kod poremećaja probavnog sustava, bolesti štitnjače, trudnicama i dojiljama.

Neto količina: 60 tableta po 1061 mg = 63,66 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF