Klikni za mobilnu verziju

Menopausal Formula

Prirodno rješenje za probleme menopauze

Prirodne biljne tablete za menopauzu su sigurna podrška ženama kod problema izazvanih hormonalnim promjenama. Ova kompletna Menopausal formula sadrži čak 36 aktivnih sastojaka - od ljekovitog bilja do vitamina i minerala.
Biljni ekstrakti, osim što sadrže fitoestrogene komponente, podupiru rad srca, jetre, urogenitalnog trakta, stimuliraju umnu i tjelesnu snagu te jačaju živčani sustav.

Cijena:
345,83 Kn (1€=7.53)
45,90 €

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 135 kapsula

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi Menopausal formulu, biljne tablete za menopauzu
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Menopauza je prirodno razdoblje života svake žene popraćeno smanjenom produkcijom ženskih spolnih hormona, u početku estrogena, a kasnije i progesterona te izostankom sazrijevanja jajnih stanica - ovulacije (izostanak menstruacije).

Promjene specifične za ovo razdoblje su višeslojne i obuhvaćaju hormonalne, fiziološke i psihičke promjene. Javljaju se neredovita menstrualna krvarenja, valunzi, nervoza, depresija i nesanica, suha sluznica, infekcije urogenitalnog trakta, aritmije, tjeskoba i razdražljivost.

Najčešći neugodan simptom menopauze su navale vrućine, tzv. valunzi, koji su praćeni znojenjem, crvenilom i lupanjem srca kao odgovorom ženskog tijela na manju razinu estrogena.

Međutim, menopauza može imati i neke puno ozbiljnije posljedice, kao što su povećana sklonost ka nastanku kroničnih bolesti, poput šećerne bolesti, visokog krvnog tlaka, bolesti srca i krvnih žila (ateroskleroze), razrjeđenja koštane gustoće (osteoporoze) te karcinoma dojke i reproduktivnih organa.

Suvremeno shvaćanje ovog prirodnog stanja preporučuje usvajanje zdravog načina života koji podrazumijeva pravilnu prehranu, dovoljno tjelesne aktivnosti i relaksacije, uz primjenu ljekovitih biljaka i prirodnih dodataka prehrani.

Biljke protiv simptoma menopauze i valunga

Menopausal Formula je najkompletnija formula s 36 aktivnih multivitaminskih sastojaka (vitamini, minerali i fitonutrijenti) koji zadovoljavaju dnevne potrebe sa svim nutrijentima, osiguravajući nesmetano i optimalno odvijanje svih enzimatskih i ostalih procesa u tijelu.

Ono što ove biljne tablete za menopauzu čini posebnim su aktivne tvari čak sedam biljaka koje se odlikuju fitoestrogenim djelovanjem, čime djelomično nadomještaju nedostatak prirodnog estrogena u organizmu.

Najpoznatija biljka iz njegovog sastava, "Cimicifuga racemosa", bogata je izoflavonima fitoestrogenog djelovanja, pa koristi kod navala vrućine - valunga, noćnog znojenja i suhoće maternice.

"Vitex agnus castus" u istraživanjimase potvrdio kao zaštitnik od malignih bolesti dojke i reproduktivnih organa. Primjenjuje se za zaustavljanje prekomjernih krvarenja i djeluje na nivo progesterona.

Kineska anđelika ("Angelica sinensis") sadrži brojne aktivne sastojke od kojih kumarini djeluju na umirenje grčeva te jačaju mišiće maternice, dilatiraju krvne žile, čime smanjuju navale vrućine i poboljšavaju cirkulaciju. Njeni polisaharidi djeluju imunostimulirajuće te štite od bakterijskih i virusnih infekcija.

Sibirski ginseng ("Eleutherococcus senticosus") u velikoj mjeri potiče mentalnu svježinu i fizičku snagu, koristan je za funkciju nadbubrežne žlijezde, te olakšava tegobe nastale uslijed manjka estrogena.

Sladić ("Glycyrrhiza glabra") je izuzetna zaštitna biljka, bogata mineralima i aktivnim tvarima. Pomaže u obrani od depresije, jača imunitet i rad jetre, izvrstan je zaštitnik srca i reproduktivnih organa te djeluje kao tonik za čitav organizam.

Tu je i blaženi čkalj ("Cnisus benedictus"), koji čisti krv i jača želudac.

Poljska preslica ("Equisetum arvense") štiti kosti i djeluje kao diuretik (pojačava izlučivanje mokraće), jača funkciju mjehura i sprečava pojavu tzv. rezidualnog urina (nemogućnost potpunog pražnjenja mjehura, pri čemu nešto urina zaostaje, čineći podlogu za razvoj upala).

Sve ovo Menopausal Formulu čini jedinstvenim proizvodom za zdravlje žena u najboljim godinama.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Vitamin A 150 mcg 19%
Beta Karoten 4,5 mg 75%
Vitamin D3 2 mcg 40%
Vitamin C 100 mg 125%
Vitamin E 40 I.J. 333%
Vitamin B1 2,5 mg 227%
Vitamin B2 2,5 mg 179%
Vitamin B3 7,5 mg 47%
Vitamin B4 (Folna kis.) 40 mcg 20%
Vitamin B5 (Pantotenska kis. ) 5 mg 83%
Vitamin B6 2,5 mg 179%
Vitamin B12 5 mcg 200%
Biotin 30 mcg 60%
PABA 2,5 mg
Kolin 2,5 mg
Inozitol 2,5 mg
Kalcij (citrat i karbonat) 100 mg
Magnezij (aspartat i oksid) 50 mg
Cink 3 mg 30%
Bakar 200 mcg 20%
Poljska preslica (Equisetum arvense) 650 mcg
Kineska anđelika (Angelica sinensis) 7,5 mg
Cimicifuga racemosa 10 mg
Blaženi čkalj (Cnicus benedictus) 10 mg
Konopljika (vitamini-hr.com) 10 mg
Sladić (Glycyrrhiza glabra) 10 mg
Sibirski ginseng 10 mg
Kompleks bioflavonoida 1 mg
Željezo 1 mg
Mangan 500 mcg 25%
Jod 15 mcg
Selen 10 mcg 19%
Krom 20 mcg 50%
Molibden 15 mcg 30%
Bor 300 mcg
Doziranje/Upotreba:
1-3 kapsule dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 135 kapsula
Cijena: 45,90 €
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama, dojiljama i djeci. Ne preporučuje se osobama s oštećenjem jetre i o estrogenu ovisnim tumorom. Ne preporučuje se osobama s poremećajem kardiovaskularnog sustava. Ne preporučuje se uzimati kod poremećaja rada srca ili bubrega.

Neto količina: 135 kapsula po 900 mg = 121,50 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF