Klikni za mobilnu verziju

New Life

Multivitamini, vitamini i minerali za trudnice i dojilje

Multivitamini - najbolji vitamini i minerali uz folnu kiselinu sastavljeni u skladu sa specifičnim potrebama trudnica i dojilja, prirodnog porijekla i visoke biološke učinkovitosti.

Cijena:
157,47 Kn (1€=7.53)
20,90 €

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 120 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi New Life vitamine i multivitamine za trudnice
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Folna kiselina i trudnoća

Jedan od najvažnijih preduvjeta u prehrani trudnica i dojilja je stalan dotok potrebnih količina vitamina i mineralnih tvari. Optimalne količine vitamina nužne su za zdravlje majke i pravilan razvoj djeteta.

Ovo se naročito odnosi na vitamine grupe B u kojoj istaknutu ulogu ima folna kiselina, nužna za razvoj posteljice i oplođene jajne stanice.

Folna kiselina štiti od nastanka nekih urođenih razvojnih anomalija, potrebna je za sintezu nukleinskih kiselina (RNA i DNA) te potiče stvaranje mlijeka.

Vitamin C je vitalno važan za nesmetano funkcioniranje imuniteta i enzimskog sustava, kao i za izgradnju hrskavice, kolagena (vezivnog tkiva) i kostiju.

Kalcij sprečava propadanje i kvarenje zuba za vrijeme trudnoće, a tijekom dojenja pospješuje stvaranje mlijeka. Kod dojilja su potrebe za mnogim vitaminima i mineralima veće nego kod trudnica, zbog zadovoljenja potreba svog organizma i stvaranja punovrijedne hrane (mlijeka) za dijete.

Ukoliko majka dojilja, koja i sama pati od manjka željeza ili drugih esencijalnih nutrijenata, ne može bebi osigurati potrebnu količinu istih putem mlijeka, proizlazi da hranjenje majčinim mlijekom još uvijek nije jamstvo da beba dobiva sve potrebne vitaminsko-mineralne sastojke. Tu se, prije svega, misli na sadržaj željeza.

Studije pokazuju da se negativan utjecaj manjka željeza na inteligenciju djeteta, a koji se javlja u periodu dojenja ispod godine dana, ne može u potpunosti otkloniti kasnijom nadoknadom željeza.

Potrebe trudnica za željezom dvostruko su veće u odnosu na ostale žene u reproduktivnoj dobi i iznose 2.5 - 3.0 mg željeza dnevno.

Dobro sastavljena, pravilna prehrana sadrži oko 6 mg željeza na svakih 1000 kalorija, od čega se apsorbira samo oko 10%  unesene količine.

To bi značilo da dnevno treba unijeti između 5000 i 7000 kalorija za zadovoljenje potreba za željezom, što predstavlja količinu hrane koju je skoro nemoguće pojesti.

Kod planiranja trudnoće korisno je pripremiti organizam suplementiranjem esencijalnih hranjiva barem nekoliko mjeseci prije začeća, jer oni mogu spriječiti nastanak raznih poremećaja tijekom trudnoće.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Beta karoten 2,5 mg 52%
Vitamin E 7,5 I.J. 63%
Vitamin C 60 mg 75%
Vitamin D3 400 I.J. 200%
Tiamin 0,8 mg 73%
Riboflavin 1 mg 71%
Niacinamid 9 mg 56%
Folna kiselina 400 mcg 200%
Pantotenska kiselina 4 mg 67%
Piridoksin (vitamini-hr.com) 1 mcg 71%
Biotin 60 mcg 120%
Kolin 10 mg
Inozitol 10 mg
PABA 1 mg
Vitamin B12 1 mcg 40
Kalcij 325 mg 41%
Magnezij 112,5 mg 30%
Cink 8 mg 80%
Mangan 1 mg 50%
Željezo 4 mg 29%
Bakar 1 mg 100%
Jod 75 mcg 50%
Krom pikolinat 25 mcg 63%
Doziranje/Upotreba:
1 do 2 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 120 tableta
Cijena: 20,90 €
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Prije uzimanja vitaminskih pripravaka preporučujemo potražiti i savjet liječnika.

Neto količina: 120 tableta po 1630 mg = 195,60 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF