Klikni za mobilnu verziju

Oregano Oil

Origano ulje (Mravinac) u borbi protiv upala, virusa, bakterija, parazita...

Ulje Origana djeluje protumikrobno, protugljivično, protuupalno, antioksidativno, protiv parazita, kandide, pomaže u regulaciji šećera, smiruje grčeve, pomoć je kod klimakteričnih tegoba, preporučuje se kod upornih infekcija, pomaže protiv kašlja, uspješno se primjenjuje kod obične prehlade, gripe, tegoba sa sinusima, infekcija dišnog sustava...

Cijena:
145,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 30 ml.

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita ulje Origana
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Ulje origana koje se koristi u medicinske svrhe dobiva se iz lišća biljke Origanum vulgare ssp.hirtum uz pomoć maslinovog ulja kao nosača. Uljna iscrpina lista mravinca se koristi jer omogućava znatno veći sadržaj djelatnih sastojaka u usporedbi sa sušenim listovima.

Ujedno je, zahvaljujući tekućem obliku, upijanje i iskorištenje sastojaka mnogo brže, a djelovanje učinkovitije. Ulje origana je žučkaste boje, svojstvenog mirisa, a služi za unutarnju i vanjsku primjenu.

Biljka ima mnoštvo sastojaka, među ostalim esencijalna ulja timol i karvakrol, flavonoide (antioksidansi), ružmarinsku kiselinu, vitamine A i C, te brojne minerale. Djelovanje eteričnih ulja je višestruko, no ističemo najznačajnija djelovanja: protumikrobno, protugljivično, protuparazitno (Giardia duodenale), protuupalno, antioksidativno, zatim pomaže u regulaciji šećera, smiruje grčeve (spazmolitik), omekšava sluz (mukolitik), pomoć je kod klimakteričnih tegoba, a naročito se preporučuje kod upornih infekcija (uz ParaProtex ili XanthoPlus).

Najznačajnija tvar i nositelj protumikrobnog djelovanja origana je karvakrol, fenolni spoj koji je po svojim antiseptičkim svojstvima 26 puta jači od sintetskih antiseptika.

Laboratorijska istraživanja su pokazala djelotvornost ulja protiv različitih mikroorganizama, od bakterija, gljivica parazita i virusa. Ulje origana se smatra jednim od najboljih prirodnih sredstava za sprječavanje širenja gljivica u tijelu uključujući Candida i Aspergillus vrste. Zahvaljujući protumikrobnom djelovanju ulje origana se uspješno primjenjuje kod obične prehlade, gripe, tegoba sa sinusima, infekcija dišnog sustava.

Ulje origana može se koristiti kao probavni tonik jer potiče lučenje probavnih sokova, smiruje bolove i grčeve probavnih organa, potiče rad jetara i lučenje žuči. Posebno je koristan kod tegoba jetre izazvanih virusima te kod probavnih tegoba izazvanih škodljivim bakterijskim ili gljivičnim izlučevinama (loša razgradnja hrane, truljenje i crijevna bakterioza kod koje se dobro kombinira uz ProbioBalance ili Acidophillus).

Učinkovitost u čišćenju limfe koristi se i za ublažavanje tegoba koje prate reumatizam i artritis te za rješavanje celulita (samostalno ili uz Xantho Plus, Klorofil ili Ocean 21).
Tvari prisutne u origanu imaju utjecaj na živčani sustav tako da dolazi do smanjenja nervoze, prenapetosti živčanog sustava te glavobolje izazvane napetošću.

Savjetuje se korištenje ulja origana tijekom dana zbog umirujućeg djelovanja, posebno stoga što smanjuje nadražujuće djelovanje kave i čaja čijoj prekomjernoj uporabi su suvremeni ljudi skloni. Ulje origana ublažava kašalj i potpora je kod akutnih i kroničnih plućnih tegoba.

Vanjska primjena ulja origana

Ulje origana može se izravno primjeniti jednom do dva puta dnevno na područja ruku i nogu zahvaćena gljivicama, zatim kod prhuti, masne kože i kožnih prištića, za manje ogrebotine, ubode kukaca, razvodnjen za ispiranje usta, za odstranjivanje kurjih očiju i virusnih bradavica itd.

Također ulje mravinca može se primijeniti za oralnu higijenu (pranje zuba), za njegu kose i vlasišta (dodatak nekoliko kapi u šampon), za osvježavanje prostorije te za udisanje (inhalaciju) prilikom tegoba sa disanjem.
Na željeno područje treba nanijeti samo nekoliko kapi bez razblaživanja i zatim lagano utrljati ili dodati šamponima, kremama, tekućem sapunu itd.
Napomena: Ulje ima svojstven, jak okus koji može potaknuti jače lučenje sline, stoga ga uvijek treba uzimati u razrijeđenom obliku.
Ne preporuča se djeci, trudnicama i dojiljama te osobama preosjetljivima na origano. Također se ne preporučuje istovremena primjena ulja origana te biljaka iz iste familije kao što su hizop (Hyssopus off.), mažuran (Origanum majorana), metvica (Mentha piperita), bosiljak (Ocicum basilicum), kadulja (Salvia off.) te lavanda (Lavendula off.).
Kod vanjske primjene izbjegavati dodir s većim površinskim ozljedama, očima i genitalijama.
Ne stavljati na mladeže i kožne tumore.

Ulje mravinca (Oregano Oil) sadrži 3,5% djelatne tvari karvakrola, točnije u bočici (30 ml) nalazi se 13,65 mg karvakrola, a u 1 ml 0,035 mg te djelatne tvari.
Za razliku od macerata, eterično ulje mravinca ima veći postotak djelatnih tvari, no mora se oprezno dozirati, a nije pogodno niti za djecu.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav 0,17 ml. (4 kapi): (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Uljni ekstrakt lista mravinca
(std. na 3,5% karvakrola)
13 mg
Doziranje/Upotreba:
4 kapi (oko 0,17 ml) 3 puta dnevno pomiješati s malo vode ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 30 ml.
Cijena: 145,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Nije namijenjeno trudnicama i dojiljama. Ne koristiti u slučaju oštećenja ambalaže.

Neto količina: 30 ml.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF