Klikni za mobilnu verziju

Power Mins

Kelirani minerali

Proizvod Power Mins sadrži optimalan odnos minerala čija se potpuna apsorpcija osigurava posebnim kemijskim oblikom kelata. Mineralne tvari i oligoelementi od životne su važnosti i moraju se suplementirati jer ih organizam ne proizvodi.

Cijena:
100,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita minerale Power Mins
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Danas gotovo svaki čovjek zna koliko su minerali važni čimbenici u organizmu. Organizam ih ne može sintetizirati poput nekih vitamina već ih obavezno moramo unositi hranom.
Ako u prehrani nema dovoljno mineralnih tvari mogu nastati vrlo ozbiljni i teški poremećaji u funkcioniranju organizma. U slučaju manjka minerala, kao i kod teškog ili dugotrajnog fizičkog napora, intenzivnih treninga i natjecanja treba pojačano unositi minerale u vidu dodataka prehrani.

Poznato je da bez minerala i oligoelemenata vitamini ne mogu izvršiti svoju funkciju, tj. organizam ih ne može asimilirati. Ovaj sinergizam između vitamina i minerala nužan je zbog toga što se mnoge složene kemijske reakcije ne mogu odigrati bez njihova istovremenog djelovanja.

Suvremeni preparati sadrže minerale u obliku koji se može najbolje iskoristiti u organizmu, a to je kelirani oblik s aminokiselinama.

Kalcij i fosfor zajedno su odgovorni za zdrave kosti i zube. Zajedničko djelovanje kalcija i magnezija potrebno je za nesmetano funkcioniranje srčanog mišića i krvotoka te za pravilnu ugradnju kalcija kod prevencije osteoporoze.

Kalcij sudjeluje i u procesu apsorpcije željeza, pomaže funkcioniranje živčanog sustava kao jedan od elektrolita odgovornih za provođenje nadražaja u živcima.

Magnezij je vitalno važan za učinkovito funkcioniranje živaca i mišića te zauzima značajno mjesto u procesu dobivanja energije razgradnjom šećera.

Bez kroma nema učinkovitog metabolizma ugljikohidrata.

Željezo, kao i kobalt nužni su za stvaranje crvenih krvnih zrnaca (eritrocita).

Bakar je nužan jer se bez njega željezo ne može ugraditi u hemoglobin eritrocita.

Jod je neophodan za normalno funkcioniranje štitne žlijezde.

Prisutnost mangana potrebna je za normalno funkcioniranje probavnih enzima, a sudjeluje i u sintezi hormona štitnjače.

Molibden pomaže metabolizam ugljikohidrata i masti, a uz to je i sastavni dio enzima odgovornog za apsorpciju željeza.

Kalij, zajedno s natrijem regulira metabolizam vode, ritam i funkcioniranje rada srca, te pomaže eliminaciju nepotrebnih, razgradnih produkata izmjene tvari.

Selen je vrlo važan antioksidans koji sprečava oštećenje stanica, usporava procese starenja tkiva i ima važnu ulogu u sprečavanju nastanka zloćudnih tumora.

Cink kontrolira i usmjerava mnoge probavne procese, rad enzimskih sistema i održava stanični integritet. Nužan je i za sintezu bjelančevina te usporava proces hipertrofije prostate.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Kalcij 250 mg 31%
Magnezij 150 mg 40%
Cink 7,5 mg 75%
Mangan 4 mg 200%
Željezo 4 mg 29%
Bakar 0,5 mg 50%
Jod 50 mcg 33%
Selen 20 mcg 36%
Krom 50 mcg 125%
Molibden 125 mcg 250%
Doziranje/Upotreba:
1 do 3 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 tableta
Cijena: 100,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 100 tableta po 1380 mg = 138,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani vitamini-hr.com nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF