Klikni za mobilnu verziju

Pro Selenium

Kelirani selen smanjuje stvaranje peruti, usklađuje rad štitne žlijezde ...

Selen štiti organizam od djelovanja teških metala te je neophodan za zdrav reproduktivni i kardiovaskularni sustav.
Kelirani selen usporava starenje tkiva, usklađuje rad štitne žlijezde, neutralizira djelovanje više kancerogenih tvari te štiti od nastanka nekih tumorskih procesa. Selen smanjuje stvaranje peruti u kosi.

Cijena:
11,50 € (1€=7.53)
86,65 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 60 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita kelirani Selen Pro Selenium
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

U nekim je dijelovima svijeta tlo izrazito siromašno selenom. Ispitivanja u Hrvatskoj također ukazuju na nedostatak ovog esencijalnog minerala u tlu.

Poznat kao jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi i ima važnu ulogu u očuvanju zdravlja. Uz selen, najznačajniji antioksidansi su vitamini C i E te beta-karoten koji kako su pokazala istraživanja, neutraliziraju slobodne radikale.

Tijekom staničnog metabolizma, kao nusprodukti se oslobađaju slobodni radikali koji oštećuju stanične membrane i DNA, te uzrokuju proces koji zovemo starenje.

Selen usporava starenje tkiva, neutralizira djelovanje više kancerogenih tvari te štiti od nastanka nekih tumorskih procesa.

Studije pokazuju da žene koje su kod raka dojke uzimale dodatno selen imale uspješnije liječenje i do 10 puta. Selen smanjuje stvaranje peruti u kosi. Važno je znati da se djelovanje selena potiče vitaminom E.

Selen pomaže i usklađuje rad štitne žlijezde. Štitnjaču karakterizira visoka tkivna koncentracija selena (0,2–2 mcg/g) i selenoproteina, bitnih za rad imunološkog sustava. Štoviše, niti jedan organ u tijelu ne sadrži toliko visoku koncentraciju selena po gramu tkiva. Čak i u situaciji restrikcije unosa selena, štitnjača nastoji zadržati visoke vrijednosti selena.

Hashimotov tireoiditis je kronična bolest koja obično dovodi do hipotireoze te je  praćena smanjenjem kvalitete  života. Kod većine bolesnika bilježe se povećane vrijednosti  anti-TPO antitijela, a prisutnost tih antitijela oštećuje štitnu žlijezdu.

Selen je pored toga, nužan za rad gušterače i održavanje elastičnosti raznih tkiva. Preporučuje se ženama u periodu menopauze jer ublažava toplinske valunge, ali i muškarcima jer utječe na održavanje normalnog broja spermatozoida.

Dnevna potreba za selenom je oko 20-200 mcg. Kao i kod drugih minerala, važno je držati se preporučenih doza.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Selen (kelatirani oblik) 50 mcg 91%
Doziranje/Upotreba:
2 do 4 tablete dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 60 tableta
Cijena: 86,65 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 60 tableta po 315 mg = 18,90 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF