Klikni za mobilnu verziju

Spirulina Chlorella Plus

Modrozelena alga klorela

Alga Spirulina klorela predstavlja idealnu nadopunu prehrani zbog savršenog sastava i lake probavljivosti. Sadrži vitamine i minerale, obilje antioksidanasa (S.O.D), klorofil, kalij, jod i sve esencijalne aminokiseline.
Za osobe sklone debljanju i sa celulitom, za osobe koje su anemične, hrane se jednoliko ili u svojoj prehrani imaju manji unos povrća.

Cijena:
29,73 € (1€=7.53)
224,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi Spirulinu klorelu
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Alge sadrže znatno više vitamina i minerala od većine tradicionalnih namirnica pa se zato posebno u novije vrijeme sve češće koriste kao prirodni dodaci prehrani, odnosno kao sredstva za jačanje organizma.
Od mnogobrojnih vrsta algi posebno se izdvaja spirulina - modrozelena spiralna alga.

Spirulina ima gotovo savršen sastav. Sadrži punovrijedne lako probavljive bjelančevine i esencijalne aminokiseline. Također sadrži sve vitamine B-kompleksa, uključujući i B12 te vitamine C, E i A.

Sve vrste algi sadrže velike količine raznovrsnih minerala i oligoelemenata po čemu su jedinstvene u živom svijetu na Zemlji. To je i razlog što se iz njih industrijski dobivaju između ostalog i jod, brom i mangan. Sadrži još i linolnu kiselinu, RNA, odnosno DNA.

Klorela je posebno bogata jodom i kalijem, zbog čega se preporučuje osobama na dužoj terapiji diureticima. Sadrži i velike količine klorofila koji je neophodan u regenerativnim procesima, a pokazuje i antibakterijsko kao i deodorantsko djelovanje.

Prema dosadašnjim spoznajama, alge jačaju imunitet, odnosno otpornost organizma na bolesti, pomažu probavne procese i sudjeluju u odstranjivanju štetnih i toksičnih tvari iz tijela.

Povoljno djeluju u obrani od degenerativnih bolesti. Pokazuju i blagotvorno zaštitno djelovanje u obrani od zloćudnih tumora (jačanjem procesa imunološkog nadzora), a u svojstvu antioksidansa pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala.

Dokazano je da povoljno djeluju na virus herpesa i A-influence te imaju važnu ulogu u obrani od virusnih infekcija.

U Japanu se na temelju istraživanja smatra da alge u izvjesnoj mjeri djeluju kao zaštita od radioaktivnog (nuklearnog i rendgenskog) zračenja porijeklom iz životne sredine.

Nedvojbeno je dokazano da alge jačaju imunitet, odnosno da vežu i neutraliziraju slobodne radikale. Zbog toga se sve češće koriste u dopunskom liječenju različitih malignih bolesti.

Spirulina Chlorella Plus osim navedenih algi sadrži i biljni kompleks kopnenih biljaka te predstavlja idealnu andopunu čovjeku današnjice koji prosječno jede premalo povrća.

Posebnosti:

Posebno je potpora za jačanje djelatnosti jetre / žuči, poticanje probave i rada probavnih žlijezda, poticanje izlučivanja viška tekućine u organizmu.

Alga Spirulina klorela preporučuje se i osobama sklonim debljanju te kao pomoć za mršavljenje, kao i onima koji pate od nakupina celulita, zbog svog objedinjenog djelovanja na krvotok, jetra, žuć, bubrege i limfu. Također preporučujemo ga osobama koje su anemične, hrane se jednoliko ili u svojoj prehrani imaju manji unos povrća.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Chlorella, prah (Spirulina spp.) 250 mg
Pšenica, prah lišća (Chlorella pyrenoidosa) 100 mg
Špinat, prah lista 15 mg
Prokulica, prah lista 10 mg
Peršin, prah lista 15 mg
Maslačak, prah korijena 15 mg
List Lucerne 100 mg
Kupus, prah lista 15 mg
Ekstrakt rajčice s 5% likopena 10 mg
Crna rotkva, prah korijena 10 mg
Celer, prah sjemena 15 mg
Brokula, prah nadzemnih dijelova 5 mg
Ekstrakt Luteina (10%) 10 mg
Aloe vera, prah lista 5 mg
Alga Kelp, prah 15 mg
Spirulina, prah 250 mg
Doziranje/Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 tableta
Cijena: 224,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Nije namijenjeno djeci, trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se osobama sa žučnim kamencima, kod fenilketonurije i oštećenja bubrega. Bolesnici koji bi zbog hiperfunkcije štitnjače trebali unositi smanjene količine joda putem hrane, preparate algi smiju uzimati samo u ograničenim dozama, svakako ne više od 1 tablete dnevno. Uz preporuku liječnika doze se mogu povećati. Tablete se uzimaju na prazan želudac s dosta tekućine.

Neto količina: 100 tableta po 1490 mg = 149,00 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF