Klikni za mobilnu verziju

Strong Bones

Kalcijev karbonat i citrat + magnezij

Proizvod koji sadrži idealni omjer (2:1) karbonat i citrat kalcija i magnezija u kelatiranom obliku. Poznato je njihovo djelovanje u prevenciji osteoporoze.
Dodatno djeluju na opuštanje mišića, smanjenje simptoma alergija, optimalno funkcioniranje živčanog (antistresno djelovanje) i kardiovaskularnog sustava.

Cijena:
94,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 kapsula

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Kalcij, magnezij kapsule
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Kalcij

Bez obzira zbog čega trebate uzimati ova dva minerala (osteoporoza, alergija, rad mišića i srca, itd.) u ovom keliranom obliku njihova će apsorpcija biti maksimalna i neće doći do nepotrebnog taloženja u organizmu, već do pravilne ugradnje.

Većina se tjelesnog kalcija nalazi u kostima i jedna od njegovih ključnih uloga je mineralizacija organskog matriksa koštanog tkiva. Ovaj kalcij se sporo otpušta iz kostiju, za razliku od tzv. ioniziranog kalcija (slobodnog, odnosno, nevezanog za krvne bjelančevine), koji se brzo izmjenjuje između krvi i tkiva.

Pospješuje i apsorpciju željeza u crijevima i ublažava nesanicu. Nedostatak kalcija i vitamina D kod djece izaziva rahitis, a kod odraslih dovodi do patološkog omekšanja kostiju (osteomalacije).
Kod dužeg manjka kalcija u krvi dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju, koje su njegov veliki spremnik.

Kod žena u prijelaznom razdoblju nastaje gubitak koštane mase u cjelini što se naziva osteoporozom praćenom bolovima, degeneracijom kostura i povećanom izloženošću lomovima. Kod nedovoljnih količina kalcija slabi otpornost organizma u obrani od stresa, prema alergijskim bolestima i povećava se sklonost nastanku upalnih bolesti i karijesa.

Preporučeni dnevni unos kalcija za odrasle osobe iznosi 800 mg, a za djecu 1200 mg dnevno. U trudnoći i dojenju dozu za majke treba povećati na 1200 mg. Najbolje su nadopune putem kvalitetnih prirodnih dodataka prehrani u obliku kapsula ili tableta.

Magnezij

Magnezij potpomaže rad srca i krvnih žila i sprečava začepljenje krvnih žila te pomaže u procesu snižavanja, odnosno, normalizacije razine kolesterola u krvi.

Magnezij smanjuje vjerojatnost nastanka žučnih i bubrežnih kamenaca s kalcijskim sadržajem.

Pomaže u očuvanju zdravlja zuba te zajedno s kalcijem djeluje kao prirodno sredstvo za smirenje, pomaže u obrani od stresa i olakšava razdoblje depresije. Potreban je za nesmetano funkcioniranje živaca, mišića i preko 300 najrazličitijih enzima koje regulira u svojstvu kofaktora pa preko njih ima značajnu ulogu u metabolizmu ugljikohidrata, masti, nukleinskih kiselina i bjelančevina.

NAPOMENA!
Trudnice i dojilje te žene koje uzimaju kontracepcijske lijekove i estrogenske preparate trebaju povećati unos magnezija, kao i osobe koje često i u povećanim količinama konzumiraju alkohol. Obzirom da magnezij ima važnu ulogu u stabilizaciji razine krvnog šećera i u njegovom pretvaranju u energiju, sportaši ga trebaju uzimati u većim količinama.

Preporučeni dnevni unos magnezija kod odraslih osoba je 300-400 mg dnevno, a kod trudnica i dojilja 450 mg dnevno.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Kalcij (karbonat, citrat, acetat) 300 mg 75%
Magnezij (oksid, sukcinat, bisglicinat, citrat) 150 mg 80%
Doziranje/Upotreba:
2 do 4 kapsule dnevno uz obrok ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 kapsula
Cijena: 94,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 100 kapsula po 1248,70 mg = 124,87 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF