Klikni za mobilnu verziju

Vein Protex

Biljne tablete za alergiju i zdrave vene

ALERGIJE - U liječenju alergije koristimo tvari protuhistaminskog djelovanja. Sintetski antihistaminici imaju čitav niz nuspojava kao što su umor, glavobolja, pospanost, nervoza, suha usta, mučnina, gastritis i osip, a na njih možemo postati i otporni.
Prirodne tvari antihistaminskog djelovanja nemaju nuspojava, ne izazivaju naviku te višestruko unaprjeđuju zdravlje.
A neke od njih sadrži jedan od naših najboljih proizvoda – Vein Protex!

Cijena:
210,00 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 60 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi Vein Protex protiv alergija
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Vein Protex i alergije

Vein protex sadrži više prirodnih biljnih tvari protuhistaminskog djelovanja. Najjače djeluju oligomerni proantocijanidini (OPC), snažni antioksidansi iz sjemenki crvenog grožđa koji vrlo brzo i učinkovito donose olakšanje kod različitih tipova alergija i astme.

OPC djeluju i na oslobađanje histamina, ali i na određene enzime čime se smanjuje ispuštanje upalnih molekula i fizičko očitovanje alergije.

OPC u Vein Protex-u vrlo su djelotvorni pa ih možete koristiti i kada se alergija već pojavi, a nije bilo vremena za pripremu uz značajno i brzo smanjenje tjelesnih znakova alergije (npr. peludne i alergije na ambroziju).

Posebno je važno da se primjena OPC-a ne kosi s imunoterapijom jer OPC ne sprječavaju stvaranje protutijela na specifične alergene.

Uz OPC, Vein Protex sadrži i vitamin C, hesperidin kompleks i metilsulfonil metan (MSM) koji također djeluju protualergijski.
U dvije tablete Vein Protexa dobit ćete 500 mg vitamina C u posebnom obliku, čak i za one sa najosjetljivijim želucem! C vitamin je vrlo važan kod astme jer više razine ovog vitamina omogućuju održavanje većeg volumena zraka koji se izdiše, s obzirom da se lučenjem histamina sužavaju zračni putevi u plućima.

Članak: Alergija na ambroziju – simptomi i prirodno rješenje

Vein Protex u zaštiti krvnih žila

Naše se vene cijeli život bore protiv sile teže time što tjeraju krv od kapilara prema srcu. U njihovim stijenkama nalaze se mali zalisci (ventili), koji kad se zatvore sprječavaju vraćanje krvi i njeno nakupljanje u udovima. Tu funkciju održava srce, koje djeluje kao pumpa tako da se zalisci vena otvaraju i zatvaraju sa svakim otkucajem srca.

Ukoliko se iz bilo kojeg razloga ta funkcija naruši, može doći do nakupljanja krvi u udovima, što uzrokuje natečenost nogu, osjećaj vrućine i neugodno oticanje. Tu se ne radi samo o estetskom problemu! Dugotrajni, ne liječeni simptomi mogu dovesti do ozbiljnih oboljenja vena.
Ove poteškoće često se javljaju kod osoba koje dugo stoje na poslu, ali isto tako i kod onih koji puno sjede. Uzrok potonjeg leži u savijenim koljenima zbog čega se narušava protok kroz vene, dok su istovremeno izložene pritisku na sjedeću površinu.

Znači rad koji uključuje dugotrajno stajanje ili sjedenje, a to su većina današnjih zanimanja, podrazumijeva posebno opasan način života za vene.
Vein Protex nam omogućuje da svoje vene zaštitimo i nahranimo i iznutra!

Najbolje dokumentirana uporaba OPC-a je u slučaju kronične venske slabosti/insuficijencije, poremećaja blisko povezanog s varikoznim venama. U oba slučaja primjenom OPC-a postiže se smanjenje bolova, nateknuća, grčeva, osjećaja težine u nogama, a vene bivaju manje vidljive.

Jako je važno što VeinProteX sadrži i ekstrakte dviju dragocjenih biljaka, đumbira i kurkume koje se odlikuju svojstvom da sprečavaju abnormalno sljepljivanje (agregaciju) trombocita što u konačnici rezultira inhibicijom stvaranja ugrušaka.

Kurkumin osim toga ima antioksidativna i antiupalna svojstva što je važno u sprječavanju upalnih procesa na krvnim žilama (Arzneim Fors. (36:715-7 1986).

Đumbir je poznat po tome da potiče kolanje krvi što je važno kod osoba koje puno sjede te puno krvi zaostaje u tim džepovima i dobro ih je pokrenuti. Općenito se dobrobit ovih biljaka može očitovati kod bolesti vena, kardiovaskularnih bolesti, artritisa te povišenog kolesterola.

Hemeroidi

Prema nekim istraživanjima, gotovo polovica populacije će razviti hemoroide do 50. godine života, pogotovo žene. Istraživanje objavljeno u časopisu Phytotherapy Research otkriva da OPC-i imaju jaka protuupalna i antitrombotička svojstva koja mogu biti korisna osobama s hemoroidima, kako za akutne i kronične terapije, tako i za sprječavanju njihove pojave.

Zadržavanje tekućine, edemi

Neka istraživanja daju mogućnost primjene OPC-a kod zadržavanja tekućine na način da se jača stanična propusnost. Tako se smanjuje naticanje uslijed djelovanja histamina (alergije), kod povreda ili ono nastalo nakon operativnog zahvata. Slično tome, OPC se može primjenjivati kod zadržavanja vode i naticanja kod PMS-a.

Erektilna nemoć

Vezano za činjenicu da ove tvari, uz vitamin C, đumbir i hesperidin, snažno potiču cirkulaciju, ne iznenađije rezultat studije koja pokazuje djelotvornost OPC-a, samostalno ili uz arginin, u slučaju impotencije.

Astma

Dvije dvostruko slijepe studije ukazuju na značaj OPC-a kod astme jer dolazi do smanjenja simptoma astme.

Koža

Osim kolagena, OPC djeluju i na drugu bjelančevinu – elastin, čime ova tvar postaje zaštitnik zdravlja kože uzrokujući njezino usporenije starenje. Uporabom ove vrste procijanidina, koža će biti mekša, glatkija, s manje bora, a potiskuje se i stvaranje staračkih pjega i drugih pokazatelja starosti kože.

Vid

Kao jaki antioksidansi štite oko od degenerativnih promjena povezanih sa starenjem, a još značajnije djelovanje odnosi se na jačanje očne pozadine gdje se nalaze brojne sitne krvne žilice kojima se oko hrani. Poboljšava se prehrana oka i sprječava pojava dijabetičke retinopatije.

Kombinacija OPC-a, vitamina C (oblik koji ne oštećuje želučanu sluznicu), bioflavonoida, đumbira, MSM-a donosi još mnoge dobrobiti – doprinosi usporavanju općeg starenja organizma posebno krvnih žila, tetiva, sluzokože, tkiva oka i mozga; djeluje protutumorski, antioksidativno, pruža zaštitu srcu, poboljšava noćni vid, korisna kod lupusa (SLE), visokog krvnog tlaka, oštećenja jetara, za gipkost i mekoću kože, protiv bora i staračkih pjega, olakšava tegobe kod varikoznih vena, sprječava pucanje kapilara, utječe na smanjenje LDL kolesterola, sprječava se nastanak edema, nateknuća i upala, poboljšava se stezljivost/rastezljivost stijenke crvenih krvnih stanica i učinkovitija doprema kisika do tkiva.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Vitamin C 250 mg 313%
MSM (Metil-sulfonil-metan) 150 mg
OPC (kompleks oligomernih proantocijanidina) iz ekstrakta sjemenki grožđa 100 mg
Vitis Vinifera (std. 98% prosj. sadržaja polifenolnih spojeva, 65% proantocijanidina) 100 mg
Ekstrakt korijena Đumbira (std.40% đumbira) 66,6 mg
Ekstrakt Kurkume (std.95% kurkumina) 50 mg
Hesperidin kompleks 15 mg
Doziranje/Upotreba:
1-2 tablete dnevno prije obroka ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 60 tableta
Cijena: 210,00 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 60 tableta po 1005 mg = 60,30 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info@vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF