Klikni za mobilnu verziju

Chelated Zinc

Kelirani cink tablete za jačanje imuniteta i osobe sklonim infekcijama

Cink se preporučuje protiv akni i ljepšu kožu, osobama oslabljenog imuniteta i sklonim infekcijama te fizički aktivnim osobama i sportašima.
Kelirani (kelatirani) oblik cinka osigurava njegovu najveću biološku učinkovitost zbog maksimalne sposobnosti njegove apsorpcije. Mogu ga koristiti djeca i odrasli.

Cijena:
12,90 € (1€=7.53)
97,20 Kn

Proizvođač: CaliVita International®

Pakiranje: 100 tableta

Dostupnost: Na zalihiDostupnost: Trenutno Nedostupno

Kupi CaliVita Cink
ili naručite proizvod pozivom na broj
091 47 44 444

CaliVita dodaci prehrani proizvedeni su i stavljeni na tržište pod nadzorom i u skladu sa zahtjevima američke Agencije za hranu i lijekove (FDA). Proizvodnja se odvija u skladu sa strogim principima upravljanja kvalitetom i kontrole kvalitete GMP-a. Proizvodi su u potpunosti u skladu sa lokalnom i legislativom Europske unije.

Opis proizvoda

Organizam ne može pohraniti veće količine cinka zbog čega se on mora redovito unositi iz vanjskih izvora.

Ako su količine cinka u organizmu smanjene tijekom samo jednog tjedna, dolazi do usporenog rasta i razvoja mišića te znatnog slabljenja imuniteta.

Cink je nužan za sintezu proteina i izgradnju DNA te stimulativno djeluje na izlučivanje inzulina u gušterači, hormona koji je nužan za iskorištavanje šećera u organizmu.

Ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže pH u krvi, a nužan je i za razvoj spolnih žlijezda i normalnu funkciju prostate.

Cink ubrzava zarastanje rana, pomaže u saniranju tegoba vezanih uz prostatu, a može biti djelotvoran i u tretmanu steriliteta.

Primjena suplemenata keliranog cinka i vitamina B6 kod muškaraca koji su imali problema s potencijom dovela je do poboljšanja. Neovisno o tome imaju li problema s prostatom ili ne, prisustvo cinka je od izuzetne važnosti kod muškaraca.

U liječenju starijih osoba koje pate od senilnosti, dopunsko unošenje cinka i mangana često ima pozitivan učinak.

Preporučuje se i kod neredovitih menstrualnih ciklusa. Teški metali, prije svega olovo i kadmij, veliko su opterećenje za stanovnike velikih gradova.

U slučaju manjka cinka povećava se apsorpcija i taloženje ovih metala u tijelu dok s druge strane unos većih količina cinka može spriječiti ugradnju ovih toksičnih tvari u organizam.

Sportaši imaju veće potrebe za cinkom, jer se on pojačano troši prilikom treninga i natjecanja.

Prema preporuci FDA (Food and Drug Administration), preporučena dnevna doza cinka za odrasle muškarce iznosi 15 mg. Istraživanja provedena u SAD-u pokazala su da uobičajena prehrana Amerikanaca osigurava oko 8,6 mg.

Specifikacije
www.vitamini-hr.com
Sastav jedne tablete/kapsule: (Vidi deklaraciju) *PDU/RDA:
Kelirani Cink (aminokiselinski kelat) 15 mg 150%
Doziranje/Upotreba:
1 tableta dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Pakiranje: 100 tableta
Cijena: 97,20 Kn
Deklaracija i ostala upozorenja za "dodatak prehrani"

Neto količina: 100 tableta po 305,50 mg = 30,55 gr.

*PDU = Preporučeni dnevni unos. † Dnevni unos nije utvrđen. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF