Klikni za mobilnu verziju

Uvjeti prodaje

1. Općenito o uvjetima prodaje

1. Ovi Uvjeti prodaje sastavni su dio Uvjeta korištenja Internetske stranice www.vitamini-hr.com.

Klikom na tipku "KUPI" prilikom završetka procesa kupovine, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim Uvjetima koje se nalaze na ovim Internetskim stranicama.

2. ORANGE, obrt za marketing i usluge vl. Mihael Kovačević, (nadalje: www.vitamini-hr.com) kao ovlašteni distributer omogućava i posreduje prodaju robe/usluga u ime i za račun Partnera putem Internet stranica www.vitamini-hr.com.

Za sve proizvode sa oznakom branda CaliVita i California Fitness pod pojmom "Partner" podrazumijeva se tvrtka Calfit d.o.o., Bednjanska 8a, 10000 Zagreb, OIB: 05858919269, IBAN: HR4523600001101504497, Zagrebačka banka, ovlaštena tvrtka i uvoznik za CaliVita proizvode u RH sa sjedištem u Zagrebu.

3. Partner se obvezuje naručeni proizvod/proizvode isporučiti krajnjem korisniku na najkvalitetniji mogući način, poštujući standarde kvalitete na jednak način koje primjenjuje u svom redovnom poslovanju s kupcima, a prema svojim uvjetima korištenja i prodaje.

4. Web shop www.vitamini-hr.com nije vlasnik, niti se nalazi u posjedu proizvoda/usluga koje nudi putem svojih stranica pa stoga ne može ni biti odgovorna za potencijalne manjkavosti ili bilo kakve druge probleme koji mogu nastati prilikom slanja, transporta ili korištenja proizvoda/usluga koje nudi.

5. Za sve potencijalne probleme vezane uz isporuku ili manjkavost proizvoda/usluga koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner. Web Shop www.vitamini-hr.com ni na koji način ne može biti odgovoran za bilo kakve manjkavosti proizvoda ili usluga koje prodaje putem svojih Internet stranica.

6. Ovi Uvjeti prodaje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

7. Pojam Kupac ili Korisnik odnose se na klasičnog potrošača: fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici www.vitamini-hr.com, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

8. Pojam Prodavatelj odnosi se na ORANGE, obrt za marketing i usluge, vl. Mihael Kovačević, Lužan Biškupečki, Pri Gori 12, OIB: 65139146778 te putem internetske stranice www.vitamini-hr.com nastupa u svoje ime kao ovlašteni distributer CaliVita proizvoda.

9. Uvjeti prodaje čine dio Ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan, dok će nakon potvrđivanja narudžbe (sklapanja Ugovora) potvrda o narudžbi biti dostavljena Kupcu kao sadržaj e-mail poruke kojom se potvrđuje da je Ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni Ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom kupovine ili registracije.

10. Ugovor koji Kupac sklapa s Prodavateljem jednokratan je Ugovor o kupoprodaji proizvoda na daljinu koji je konzumiran isporukom robe te izvršenim plaćanjem od strane kupca, u slučaju da ne bude raskinut.

 

2. Glavna obilježja proizvoda

1. Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem www.vitamini-hr.com baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

2. Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.vitamini-hr.com podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.vitamini-hr.com, zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor. Iako se informacije o proizvodima redovito ažuriraju, Prodavatelj nije odgovoran za eventualne netočne informacije. Ovo ne utječe na vaša zakonska prava.

3. Iako poduzimamo sve kako bismo osigurali da su informacije na web stranici www.vitamini-hr.com o proizvodima ispravne, ponekad se sastav, količina sastojaka, kao i nutritivna vrijednost i alergeni proizvoda mogu promijeniti. Zbog toga prije konzumacije svakako pročitajte etiketu tj. deklaraciju proizvoda te ne preporučujemo da se oslanjate isključivo na informacije koje su objavljene na web stranici.

4. Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni.
Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je odmah raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

5. Proizvodi na ovim web stranicama ili sastavni dijelovi proizvoda nisu namijenjeni ikakvom dijagnosticiranju, liječenju, izlječenju ili prevenciji bilo koje bolesti ili stanja. Nikakva izjava, navod, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod ili sastavni dio proizvoda neće se smatrati medicinskim mišljenjem/savjetom. Nikakva izjava, mišljenje ili informacija koja se odnosi na bilo koji proizvod nije ispitivana niti odobrena od strane bilo kojeg javnog tijela u bilo kojoj državi.

 

3. Naručivanje i dostava

1. Proizvode je moguće naručiti dostavom na kućnu adresu. Dostava je moguća samo na teritoriju Republike Hrvatske i vrši se putem kurirske službe InTime ili GLS od vrata do vrata. Narudžbe se primaju na jedan od sljedećih načina:

1. Putem web trgovine.
2. E-mailom na info @ vitamini-hr.com
3. Telefonom na 095/47-44-777 ;
4. SMS, Viber, WhatsApp na 091/47-44-444

2. Narudžbom proizvoda na daljinu, odnosno stavljanjem proizvoda u košaricu, ispunjavanjem Identifikacijskih osobnih informacija na Internet stranici www.vitamini-hr.com te potvrdom (klikom) na Uvjete kupnje, slažete se da naručeni proizvodi budu naplaćeni prema odabranom načinu plaćanja u korist i za račun Partnera. Za naplatu prema korisnicima, izdavanje ponuda i računa te slanje proizvoda koje Partner pruža odgovoran je isključivo taj Partner.
Internetska stranica www.vitamini-hr.com ni na koji način ne može biti odgovoran za naplatu, izdavanje ponuda i računa za robu/usluge te slanje proizvoda koje prodaje putem svojih Internet stranica.

2. Prilikom slanja paketa za sve iznose manje od 45,00 € naplaćuje se trošak dostave u iznosu od 4,00 €. Za veće iznose trošak dostave (poštarina) se ne naplaćuje.

3. Narudžbe izvršene do 15:00 sati bit će poslane istoga dana. Narudžbe izvršene nakon 15:00 sati biti će odaslane sljedećeg radnog dana.
Sve narudžbe dostavit će se unutar 24-48 sati (radnim danom), osim na otoke. Zbog specifičnosti dostave na otoke, točan termin dostave paketa možete saznati prilikom predaje narudžbe. On ovisi o tome o kojem se otoku radi i danu naručivanja te uglavnom traje (radnim danom) između 1-3 radna dana.

4. Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja jasno vidljiva pri preuzimanju pošiljke, te u tom slučaju sugeriramo Kupcu da pošiljku ne preuzima te da nas kontaktira kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i pokušali riješiti situaciju pozitivnu za Kupca.

 

4. Cijene

Cijene svih proizvoda izražene su u Eurima i sadrže PDV.
U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga jer se isti posebno plaćaju, osim na narudžbe iznad određenog iznosa kada je dostava besplatna, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno u ovim Uvjetima prodaje.
Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje.
Zadržavamo pravo izmjene cijena.

 

5. Načini plaćanja

Moguće je jednokratno plaćanje i obročno plaćanje.
Jednokratno plaćanje može biti pouzećem, općom uplatnicom, internet (mobilnim) bankarstvom ili kartično (Diners, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Visa).
U slučaju plaćanja općom uplatnicom/internet bankarstvom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
Kartično plaćanje može se izvršiti u poslovnici Bednjanska 8a, Zagreb.
Obročno kartično plaćanje moguće je autorizacijom u poslovnici uz odobrenje Partnera prema specifikaciji kartica:

  • Premium VISA – do 6 rata
  • Mastercard®, Maestro (uskoro VISA) Zagrebačke banke – do 12 rata
  • Diners – do 12 rata

 

5.1. Odabir načina plaćanja

1. Plaćanje pouzećem - (Plaćanje gotovinom kuriru prilikom dostave) dajete privolu da se vaši osobni podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka i u skladu sa važećim zakonima, obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu slanja proizvoda na adresu korisnika/naručitelja, odgovaranja na upite i savjetovanje, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, izdavanja ponuda i faktura, kontaktiranja u svrhu narudžbe, odnosno dostave proizvoda ili zadovoljstvu korištenja proizvoda, provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.vitamini-hr.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga.
Također ovim odabirom slažete se da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose slijedeće pogodnosti:
a) 25% popusta prilikom kupovine svih CaliVita proizvoda
b) kupovina proizvoda sa dodatnim popustima i akcijama do 50%
c) besplatno savjetovanje sa našim doktorima i nutricionistima
d) godišnja pretplata na časopis CaliNews (4 puta godišnje na adresu, besplatno)

(*U svrhu registracije u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International radi korištenja navedenih pogodnosti, izdati će vam se registracijski kod na period od godine dana. Ako korisnik u periodu od godine dana ne obavi ni jednu kupovinu, automatski će biti izbrisan iz sustava nagrađivanja.)

 

2. Internet bankarstvo - prilikom odabira "Internet/mobilnim bankarstvom" dajete privolu da se vaši osobni podaci mogu prema našoj Izjavi o privatnosti podataka obraditi i podijeliti sa Partnerom i trećim stranama (dostavne službe sa kojima tvrtka ima ugovor o dostavi) u svrhu izdavanja računa, dostave i kontaktiranja u vezi proizvoda, savjetovanja, obračuna osobnih popusta i pripadajućih bonusa, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga. Ovim se odabirom slažete da vas prilikom vaše prve kupnje CaliVita proizvoda možemo *registrirati u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International u kojoj sudjelujete bez ikakvih obaveza i bilo kakvih potraživanja, potpuno besplatno, a koje vam donose gore navedene pogodnosti.

 

6. Pogodnosti članstva u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International

1. CaliVita International djeluje kroz marketinški sustav, pa se trebate registrirati/učlaniti u globalni sustav nagrađivanja kako biste ostvarili pravo kupovina po članskim cijenama i stekli pravo na ostale članske pogodnosti.

2. Zašto postati član globalnog sustava nagrađivanja CaliVita International?

  • članovi ostvaruju popust 25% na maloprodajne cijene CaliVita proizvoda te pravo na kupnju proizvoda sa dodatnim popustima/akcijama i do 50%
  • svi proizvodi načinjeni su isključivo iz prirodnih sirovina (bez šećera, soli, konzervansa)
  • najkvalitetniji proizvodi na tržištu popraćeni brojnim certifikatima (FDA, GMP, USDA Organic, IGEF, EU i HR institucije)
  • članovi imaju pravo na besplatno savjetovanje, dok se za ostale korisnike stručno savjetovanje naplaćuje 20,00 €
  • godišnja pretplata na časopis CaliNews
  • nema članarine ni bilo kakvih troškova, jednostavno produženje kupovinom proizvoda
  • nema nikakvih obaveza, uvjeta i kriterija po kojima se kupuju proizvodi, jednostavno kupujete kada, što i ako želite.

3. Kako postati član?
Prvom kupovinom CaliVita proizvoda iznad 60,00 € ili registracijom na web portalu www.vitamini-hr.com, odnosno stavljanjem proizvoda u košaricu i odabirom plaćanja Pouzećem/Internet bankarstvom te prihvaćanjem Uvjeta kupnje dajete privolu za registraciju/učlanjenje u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International te ćemo vam odmah odobriti kupovinu po članskim cijenama i izdati vaš članski broj.

Članstvo traje godinu dana. Produženje članstva postiže se na dva načina:
a) višestrukom kupovinom tijekom kalendarske godine u ukupnom iznosu od 30,00 €. Kada iznos dosegne zadanu vrijednost (na jednom ili više računa) u tekućoj godini, članstvo će automatski biti obnovljeno za sljedeću kalendarsku godinu sa svim ostvarenim pogodnostima,
b) jednokratnom kupovinom proizvoda u iznosu od 30,00 € u razdoblju od 1.9. do 31.12. tekuće godine.

Ukoliko članstvo nije produženo do kraja tekuće kalendarske godine, članstvo prestaje te se član u roku od 45 dana briše iz sustava sa svim osobnim podacima. Članstvo se nakon isteka ne može više obnoviti, a za ponovno članstvo potrebno je ponovo proći proces registracije koje su opisane u ovom članku. Članstvo je potpuno besplatno i ne zahtjeva nikakvu aktivnost kupca/člana.

4. Ne želim članstvo. Da li mogu kupovati i po kojim uvjetima?
Za sve korisnike/kupce koji ne žele sudjelovati u globalnom sustavu nagrađivanja CaliVita International i koji ne žele da se njihovi osobni podaci pohranjuju ili obrađuju u navedene svrhe članstva, neće moći kupovati i koristiti navedene pogodnosti i povlaštene članske cijene te ih molimo da napuste ove web stranice.

 

7. Jamstvo

1. Za proizvode iz linije CaliVita Electronics izdaje se jamstvo u trajanju od jedne godine. Svi ostali proizvodi imaju garanciju kvalitete proizvođača.

 

8. Razno

1. Reklamacije - U skladu sa zakonskom regulativom republike Hrvatske i zakonu o pravima potrošača kupac koji je obavio kupnju na daljinu (telefon, e-mail, web trgovina, pošta) ima zakonsko pravo u roku od 14 dana od preuzimanja paketa pismeno odustati od kupnje, kako je opisano u čl. 72. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača.

Proizvodi za koje se želi napraviti povrat moraju biti neoštećeni, neotvarani i u originalnoj ambalaži uz priložen originalni račun.

Zamjena robe moguća je samo uz predočenje valjanog računa u roku od 60 dana od dana kupnje. Roba mora biti nekorištena, neoštećena i u zatvorenom originalnom pakiranju.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj internetskoj stranici.

Upute i obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti u odjeljku "Reklamacije".

2. Online rješavanje sporova - Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti na slijedećem linku https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage . To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

3. Privatnost podataka - Prikupljanje i obrada osobnih podataka - Prilikom registracije ili otvaranja korisničkog računa na portalu www.vitamini-hr.com ili ispunjavanjem bilo koje druge forme, a koje se odnose na savjetovanje ili bilo koju vrstu upita, za potrebe slanja proizvoda na adresu naručitelja te komunikaciju sa korisnikom, možemo Vas zatražiti određene osobne informacije kao što su: ime i prezime, adresa i mjesto stanovanja, telefonski broj, datum rođenja, e-mail adresa, *OIB (*samo za pravne osobe u svrhu izdavanja R1 računa), korisničko ime i lozinka za pristup korisničkom računu (opcionalno) te članski broj (opcionalno) ukoliko ste registrirani u globalni sustav nagrađivanja CaliVita International.
Korištenjem portala, odnosno ispunjavanjem (unošenjem) traženih osobnih podataka na bilo kojoj formi unutar portala www.vitamini-hr.com prihvaćate obradu podataka prema našoj "Izjavi o privatnosti podataka".

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF