Klikni za mobilnu verziju

Medicinski rječnik pojmova je baza pojmova koji se često koriste u medicini, a napravljen je radi lakšeg razumijevanja ponekad nejasne terminologije.
NAPOMENA: Opisi bolesti namijenjeni su isključivo informiranju i zdravstvenom prosvjećivanju opće populacije te nipošto ne zamjenjuju liječničku dijagnozu. Za sve dodatne informacije vezane uz Vaše zdravlje obratite se svojem liječniku.


Upišite traženi pojam ili odredite pojmove prema abecedi:

Candida albicans (kandida)

Candida je vrlo raznolik rod kvasaca, a kada o njoj govorimo najčešće mislimo na Candidu albicans, koja je sastavni dio fiziološke flore na sluznicama zdravog organizma i obično je neškodljiva, a ukoliko se počne nekontrolirano razmnožavati može stvarati određene zdravstvene probleme ili uzrokovati vaginalne gljivične infekcije.

Zdrave osobe rijetko obolijevaju od bolesti uzrokovanih tom gljivicom. Do njezina nekontroliranog razmnožavanja i popratne simptomatologije dolazi u trenutku narušavanja ravnoteže imunološkog sustava ili zbog poremećaja na lokalnoj razini, pa kažemo da je Candida uvjetno patogeni mikroorganizam.

Natrag na vrh stranice www.vitamini-hr.com
CaliVita proizvodi online biljna ljekarna

Informacije, narudžbe i učlanjenje na www.vitamini-hr.com
info @ vitamini-hr.com
091 47 44 444

Svi materijali koji se nalaze na internetskim stranicama portala www.vitamini-hr.com autorsko su djelo i vlasništvo "ORANGE", marketing i usluge.
Bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, povezivanje, dubinsko povezivanje internetskih stranica na portalu www.vitamini-hr.com bez izričitog pismenog odobrenja autora, STROGO JE ZABRANJENO! Bilo kakvo kršenje ovih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava te može doći do kaznenog progona protiv počinitelja prema čl. 229 i čl. 230 kaznenog zakona. Autorska prava>

FDA
USDA
EU-organic
GMP
US-EPA
CE
IGEF